Categories: Ziaristu' de terasă

Marian Cucsa, tutarul perfect

Nu e un secret că în politica românească, în special în partidele clasice, ascensiunea e de fapt parvenire, fiindcă în cele mai multe cazuri nu se face pe bază de competențe, bun simț, educație, școală, vocație etc. În orice moment, un tânăr cu calități va fi obligat să facă pasul înapoi în fața unui cărător de geantă, a unei amante, nepot sau a unui îmbogățit peste noapte. Tocmai de aceea, vedem în parlament tot felul de indivizi neciopliți, inpostori, infractori, analfabeți, unii complet idioți, dar cu multă neobrăzare. Fiindcă au știut la timp cum și pe cine să slugărească, acum chiar sunt convinși că succesul se datorează exclusiv calităților pe care le au. Numai că și slugărnicia în fața șefilor ar trebui să aibă unele limite, altfel te acoperi de cel mai mare ridicol. Și un exemplu clasic în acest caz îl avem aproape de noi. E vorba de deputatul și șeful ALDE Timiș, Marian Cucșa, umilul lacheu al lui Călin Popescu Tăriceanu, la rândul lui umil slugoi al PSD.

Multă lume n-a uitat cum, în vara anului trecut, Tăriceanu era prins (filmat și fotografiat) cum sare coada la permise auto. În media apare un scandal, moment în care Cucșa, pe atunci doar președinte ALDE Timiș, are o idee genială. Respectiv, omul solicită să fie dată o lege prin care demnitarii să nu mai stea la cozi. Că în practică oricum nu stau oamenii la cozi e una. Dar să legiferezi împărțirea românilor în două clase, respectiv „deștepții” care nu stau la cozi și „proștii” care stau, parcă totuși e prea mult. Chiar și pentru România.

Trec peste alte evenimente și ajung în decembrie 2017. Vestita comisie de măcelărire a legilor Justiției condusă de Iordache „Altă întrebare” dă un amendament la Codul Penal prin care mărturia mincinoasă urmează să fie dezincriminată. E vorba de o faptă care în lumea civilizată este pedepsită cu ani grei de pușcărie. Culmea coincidenței, același Tăriceanu este trimis în judecată pentru mărturie minicinoasă. Și același spălător de cadavre, pe numele său Marian Cucșa, vine acum cu o explicație năucitoare și prea puțin inteligibilă privind chestiunea în cauză. „Oricine poate fi incriminat pentru mărturie mincinoasă (…) În momentul în care faci o acuzație de mărturie mincinoasă, trebuie să dovedești adevărul. Și dacă adevărul nu există… Nu trebuie să fii incriminat în momentul în care ești acuzat. E o diferență mare. Dacă mergeți și dați o declarație, poate veni un X anume și spune că ați făcut o declarație mincinoasă. Știți că procurorii trebuie să aducă dovezi pro și contra? Câte dovezi pro s-au adus în vreun caz? Nu are nicio legătură cu președintele Senatului, ci întărește prezumția de nevinovăție a fiecărui cetățean”, a declarat Cucșa.

Așadar, nu Tăriceanu e vizat de modificarea Codului Penal, dar e bine că se face. În rest, vorbe fără conținut și o întrebare a lui Pilat din Pont la care nici Iisus n-a dat răspuns: “„Ce este adevărul?”. Ați observat că băiatul ăsta ne ia pe toți de proști? Dar țuțărul, așa alambicat cum a putut el, a sărit din nou să-și apere stăpânul. Altfel, stau și mă întreb: dacă Tăriceanu era judecat acum pentru pedofilie, ce mai zicea Cucșa? Sunt aproape sigur că spunea că pedofilia trebuie dezincriminată fiindcă, la urma urmei, ea nu e deloc nocivă, ba chiar îi pregătește pe copii pentru duritățile vieții.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

4 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

5 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

6 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

10 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

11 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

12 ore ago