Categories: Politicieni

Tu stii ce face parlamentarul tau? (V) Catalin Drula (USR), cu ochii pe sosele si infrastructura

Timișul are exact 14 reprezentanți în Parlamentul României, fără cei de la minorități. Tu știi exact ce au făcut, într-un an de când și-au preluat mandatele, cei pe care i-ai trimis să-ți facă viața mai bună? deBanat.ro îți prezintă, pe rând, activitatea aleșilor tăi. Cătălin Drulă, din partea USR, este și el tot la primul mandat.

Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș, este președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților și face parte, de asemenea, din Comisia pentru transporturi şi infrastructură. Ambele comisii au legătură cu activitatea anterioară a deputatului, care, înainte să intre în politică, a fost implicat activ în Asociația Pro Infrastructură și a fost consilier pe probleme de infrastructură al premierului Dacian Cioloș. Drulă face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Bulgaria și Canada.

Activitate parlamentară
Luari de cuvânt – 58 (în 35 ședințe)
Luari de cuvânt în BP – 4 (în 4 ședințe)
Propuneri legislative inițiate – 34
Proiecte de hotărâre inițiate – 1
Întrebări și interpelări – 37
Moțiuni – 6

Deputatul USR de Timiș este co-autor în cazul a 34 de proiecte de lege. Temele acestora sunt, printre altele, organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, stabilirea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman, apărarea împotriva incendiilor, dezvoltarea antreprenoriatului, prevenirea şi combaterea violenţei în familie, exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, reforma în domeniul sănătăţii, statutul funcţionarilor publici, organizarea şi exercitarea profesiei de avocat sau stimularea ocupării forţei de muncă.

La capitolul interpelări, Cătălin Drulă este interesat, în principiu, tot de lucrări de infrastructură. Strict legat de Timiș, el a cerut explicații de la Ministerul Transporturilor / CNAIR despre drumurile de legătură autostrada A1 de Timişoara, proiectul Variantei de Ocolire Timişoara Sud (în aprilie 2017, când i s-a răspuns că șoseaua face parte din Masterplanul de Transporturi al României), situaţia tunelurilor de pe Autostrada Lugoj-Deva și, din nou, drumurile de legătură autostrada A1- Timişoara. Alte întrebări și interpelări adresate de deputatul de Timiș vizează documentul de politică publică e-România, măsurile necesare finalizării lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, varianta ocolitoare a municipiului Zalău, drepturi de proprietate intelectuală asupra programelor informatice ale autorităţilor publice, Autostrada Transilvania și Autostrada Tg.Mureş – Iaşi, situaţia studiilor de fezabilitate şi prefezabilitate, precum şi a proiectelor tehnice de execuţie recepţionate de CNADNR/CNAIR, stadiul investiţiilor pe drumurile naţionale şi pe variantele ocolitoare, situaţia obiectivului feroviar Podul Constanţa, montarea parapetelor rigide din beton pe zona mediană a drumurilor naţionale cu 4 benzi, aplicarea penalităţilor de întârziere în contractele de construcţie de autostrăzi, plantarea de perdele forestiere sau activitatea de iarnă a utilajelor de deszăpezire ale CNAIR.

Declarație de avere

Cătălin Drulă are un teren intravilan în Mogoșoaia și un BMW din 2012. Nu deține case sau apartamente. Are în conturile curente 58.893 lei, 12.760 euro și 24.493 dolari, două depozite de 40.861 dolari, respectiv 11.820 euro, un cont de economii de 4.616 euro și unul de 660 lei, dar și două fonduri de investiții, de 33.579 lei, respectiv 35.133 euro. Drulă are acțiuni în valoare de 25.414 lei și 3.527 dolari la mai multe societăți, printre care Petrom, Transgaz, Banca Transilvania, BRD sau SIF Moldova. A donat 3.000 de lei pentru campania electorală a USR. La capitolul venituri, Drulă a trecut 51.416 lei – consilier de stat la Secretariatul General al Guvernului, 2.161 lei – indemnizația de deputat, 63.387 lei – PFA, consultanță tehnologia informației, dividende în valoare de 1.628 lei, dar și dobânzi de 56 euro, 220 lei și 55 dolari.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago