Categories: Invatamant

Universitatea Politehnica are propriul CoderDojo

Universitatea Politehnica a intrat în reţeaua CoderDojo, pentru că are de acum o astfel de structură specializată în robotică. Grupul este rodul colaborării dintre Asociaţia Banat IT şi Fundaţia Politehnica Timişoara.

Noul Dojo este specializat în robotică şi este condus de profesori de la departamentele de Electronică Aplicată şi Mecatronică ale UPT. Noul club al amatorilor de programare se deschide sâmbătă, în clădirea Departamentului de Mecatronică. Către acest nou club vor fi redirecţionaţi şi cei pasionaţi de robotică din celelalte dojo-uri din Timişoara, dar sunt aşteptate şi noi înscrieri. Activităţile din toate CoderDojo-urile sunt realizate doar pe bază de voluntariat, spaţiile sunt puse la dispoziţie în mod gratuit de instituţii de învăţământ sau firme, în special din domeniul IT, astfel încât nu se percepe nici un fel de taxă de participare. Copiii au posibilitatea de a-şi forma deprinderi şi abilităţi exact pe zona lor de interes și socializează cu alţi copii cu care împărtăşesc pasiuni comune. Studenţii care devin mentori, chiar dacă nu sunt remuneraţi pentru această activitate, au o serie de beneficii: acces direct la comunităţile tehnice şi de IT, recomandări de la CoderDojo Timişoara, oportunitatea de fi parte dintr-o reţea globală de oameni foarte valoroşi, participări la tabere şi concursuri de profil, naţionale şi internaţionale. Iniţiată în 2011, în Irlanda, CoderDojo este o mişcare internaţională cu o ascensiune fulminantă, ajungând la ora actuală în peste 2.000 de locuri din toată lumea. La CoderDojo, copiii între 7 și 17 ani învaţă să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicaţii, programe, jocuri şi multele altele. Mişcarea CoderDojo a avut o dezvoltare accelerată şi în România, unde funcţionează 35 de Dojo-uri, iar Timişoara, împreună cu zona metropolitană, este fruntaşă, cu 20 de asemenea structuri.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago