Aproape imposibil sa fie dat afara cineva din PMT. Robu: E prea complicat, pierd in instanta si ce-am facut atunci?

Angajații din Primăria Timișoara vor fi din nou controlați la prezența la serviciu, iar de la 1 februarie unii dintre cei care lucrează la Urbanism vor avea salarii mai mici. Asta spune o nouă notă internă semnată de primarul Nicolae Robu, care admite totuși că e aproape imposibil să dea afară pe cineva.

În toamna trecută, pe pagina de Facebook a Primăriei Timișoara au apărut, timp de câteva zile, numele angajaților care au întârziat la muncă. Prima încercare a cam fost ratată, pentru că o parte din cei dați drept absenți erau fie în concedii anunțate, fie în deplasare în interes de serviciu. A fost o fază, la care s-a renunțat în scurt timp, însă acum primarul Nicolae Robu a revenit asupra subiectului. De această dată, oficial, cu o notă internă, în care oamenii sunt anunțați nu doar că vor fi monitorizați la capitolul prezență, ci și că, de la 1 februarie, unii dintre ei se vor trezi cu salariile micșorate. „Voi face ajustări salariale acolo unde va fi cazul. Acum sunt foarte hotărât ca, de la 1 februarie, salariile câtorva persoane din Direcția de Urbanism să fie diminuate. Sunt unii care își fac datoria și nu este motiv să aibă salarii mai mici (…) În cazul unora, de exemplu, rămân numai avize negative date foarte superficial, fără o interacțiune cu cetățenii (…) Este foarte simplu să primești o documentație amplă, să constați o chichiță, că nu e în regulă, și să spui că se respinge după 30 de zile. Omul nici nu știe care e problema. Eu le cer cu totul altă conduită, să interacționeze, să semnaleze oamenilor că e o problemă”, a explicat edilul. Supărarea lui Robu pe Direcția de Urbanism vine din numărul mic de dosare de clădiri și terenuri ai căror proprietari ar fi trebuit să plătească, din acest an, celebra „taxă pe paragină”.

În ceea ce privește întârzierile la serviciu, primarul spune că, după experimentul de toamna trecută, lucrurile s-au schimbat în bine, dar numai pentru puțin timp. „Vom monitoriza când vin angajații PMT la serviciu, dacă pleacă din timpul programului… În toamna trecută, după ce am postat pe Facebook listele cu cei care au întârziat la program, s-au pus lucrurile la punct, dar din nou mai e nevoie. Sunt câțiva care întârzie și acum, care pleacă mai devreme, care nu-și fac datoria”, afirmă Robu. Aflat la al doilea mandat, primarul Timișoarei spune acum că nu prea are ce face chiar și în cazul în care un angajat calcă pe bec. În 2012, imediat după ce a fost ales, liberalul spunea că va face ordine în primărie. Realitatea s-a dovedit însă un pic mai complicată. „Problema este că până acum nu am avut pârghii (pentru a sancționa angajații PMT – n.r.). Acum am o nouă lege a salarizării și fac uz de ea. Legea este de anul trecut, dar până acum le-am dat o șansă. A fost prima dată când am putut eu să stabilesc salariile. Le-am stabilit și le-am spus «Astea sunt salariile, trebuie să vă faceți datoria». A trecut o jumătate de an. Pe mulți i-am mișcat, unii s-au pus pe treabă, unora le-am schimbat atribuțiile, dacă unii văd că nu sunt în stare să facă față i-am pus în alte poziții. E atât de complicat să dau afară un angajat, încât n-am recurs la așa ceva. Pierd în instanță și ce-am făcut atunci? În principiu, poți da afară pe cineva, dar nu e calea cea mai bună”, a declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

2 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

5 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

5 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

9 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

10 ore ago