Categories: Ziaristu' de terasă

Au ajuns „Statul paralel” si Soros sa controleze si presa straina?

Pe o vreme câinoasă, cu viscol și ninsoare, în București, peste 50.000 de oameni (unii au spus chiar 70.000) au ieșit în stradă sâmbătă seara. Mulți români au venit din toate colțurile țării pentru a cere democrație, stat de drept, Justiție, politicieni necorupți. Televiziunile penalilor au bagatelizat evenimentul, vorbind mai mult despre violențe, arme și anarhie. Da, au fost violențe, un jandarm lovind sălbatic cu pumnii un om în vârstă, iar armele au fost un pistol de jucărie și o lesă a unui câini. (Motiv pentru jandarmi să percheziționeze și legitimize toată lumea care se îndrepta spre miting.) Citind burtierele a două televiziuni credeai însă că protestatarii au venit cu mitraliere, bazooka și grenade la ei. Doar tancurile și le-au ținut acasă de data asta.

RTV n-a iertat momentul să amintească iar de George Soros și banii pe care-i aruncă protestatarilor. Ideea de fond la cele două televiziuni patronate de infractori era că zecile de mii de români, în cea mai mare parte studenți și intelectuali, sunt cam idioți și habar n-au de ce au ieșit în stradă, modificările la legile justiției fiind mai mult decât binevenite. Și fiindcă cuvântul de ordine a fost violența, purtătorul de vorbe al PSD, Adrian Dobre, chiar spune cu subiect și predicat că „violența îi caracterizează” pe protestari. Iar Ecaterina Andronescu, socotită una dintre PSD-iste mai oneste, știe că primarii liberali din țară au sponsorizat plecările spre București. Obișnuit să cumpere cu bani și voturi și participări la mitinguri, PSD-iștii chiar au un blocaj mental aici, neconcepând că sunt români care pot da dovadă de civism și fără să se gândească la bani.

Dacă astfel au fost prezentate de unii impresionantele proteste de sâmbătă, presa internațională are o cu totul altă părere. Iată ce scrie Liberation: „România îşi pierde capetele. Sătui de instabilitatea guvernamentală şi de corupţie, tot mai mulţi tineri români aleg să se mute în Europa Occidentală şi de Nord. O hemoragie care nu pare pentru moment să îngrijoreze cât de puţin Puterea”. The Guardian a scris despre miting chiar de vineri: „O ţară dezincriminează corupţia. România se pregăteşte pentru proteste uriaşe din cauza marelui pas în spate în ce priveşte statul de drept”. „Românii au organizat proteste anticorupție”, a titrat și Euronews, televiziune care a prezentat reportaje ample de la mitinguri, inclusiv cu clujenii care au parcurs pe jos 450 de kilometri până la București. Duminică, Euronews – English și-a schimbat chiar și fotografia de copertă de pe Facebook, alegând o imagine de la protestul de sâmbătă din București. Alte titluri din presa interbațională: Associated Press – „Zeci de mii de persoane au protestat împotriva corupției în România”; The New York Times – „Protestul împotriva corupției scoate zeci de mii de oameni prin zăpadă”; agenția germană DPA – „Dragnea insistă să tragă sforile la guvern”. În fine, știri similare au existat în mai toate agențiile de presă și mari ziare din întreaga lume. Peste tot s-a vorbit despre faptul că oamenii au fost scoși din case de corupția guvernanților și de intenția acestora de-a dezincrimina faptele de corupție. Așa stând treburile, cei de la Antena 3 și RTV ar trebui să vină acum cu mari „dezvăluiri” privind faptul că George Soroș și „statul paralel” au cumpărat întreaga media internațională. Noroc că mai sunt cele două televiziuni patriotice care #rezistă în fața miliardelor lui Soros.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago