Categories: Primăria Timişoara

City Cardul pentru turisti e inca departe la Timisoara. Primaria n-a facut niciun demers

Vorbim despre sutele de mii de turiști care vor veni la Timișoara în următorii ani, dar City Card, care să le facă viața mai ușoară, nu facem. Un proiect pe această temă e depus de șapte luni, însă n-a ajuns încă pe ordinea de zi a plenului CL. A fost prea mult de lucru, spune primarul Nicolae Robu.

Turiștii care ajung la Timișoara ar putea beneficia, la fel ca în multe din orașe din Europa, de carduri speciale pe care le-ar putea folosi atât pentru transportul în comun, cât și pentru intrarea la diverse instituții culturale sau pentru a mânca în restaurante și cafenele. Totul, cu reduceri. Propunerea a fost lansată inițial în iunie 2015, de consilierul liberal Ștefan Sandu. În iulie 2017, acesta anunța că a depus, alături de colega sa Adelina Tîrziu, un proiect de hotărâre de consiliu local pe această temă. Conform propunerii liberalilor, pachetul Timișoara City Card, destinat turiștilor ar trebui să conțină facilități precum transport în comun pe toate mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Timișoara pe perioada de valabilitate a pachetului (3 zile calendaristice și o săptămână), tarife reduse cu 50% la obiective turistice din subordinea Primăriei Timișoara, reduceri de preț ale biletelor la instituții de spectacol de pe raza municipiului Timișoara, reduceri de preț pentru produse sau servicii achiziționate de la parteneri privați ai pachetului Timișoara CityCard și acces gratuit la sistemul public de închirieri biciclete.

La șapte luni de când proiectul a fost depus, el n-a ajuns încă pe ordinea de zi a plenului CL. Primarul Nicolae Robu spune că a fost foarte mult de lucru și n-a fost una dintre priorități. „O să avem City Card, dar sunt foarte multe demersuri de făcut. N-aș putea să vă spun care este stadiul acum, presupun că nu am progresat. Au fost foarte multe lucruri și ele trebuie prioritizate. Acel City Card va fi foarte util în perioada următoare, pe măsură ce avansăm în timp. Simpla deținere a City Cardului deocamdată nu-ți oferă foarte multe servicii. Noi trebuie să însoțim introducerea City Cardului de o mulțime de alte măsuri, astfel încât el să fie cu adevărat util, așa cum este în orașele care au făcut asta. Ne vom inspira din experiența tuturor celor care au introdus acest card. În 2018 vom avea acest card”, declară acum edilul, fără a avansa vreun termen. City Cardul este ceva obișnuit în orașele europene: îl cumperi și ai pe el tot, de la transport în comun, până la taxe la muzee. Unele orașe din România au adoptat deja acest model: Clujul, Oradea sau Bucureștiul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago