Categories: Politicieni

Dragnea: Se pare ca eu am mana proasta, nu mai propun niciun premier!

Președintele PSD Liviu Dragnea susține că al treilea premier al României din ultimul an nu va fi propunerea lui! Dragnea a anunțat că va lăsa partidul să decidă cine va ocupa fotoliul de prim-ministru, pentru că, spune el, până acum, nu a avut mână bună. Totuși, Dragnea spune că nu ia în considerare să renunțe la șefia PSD.

PSD își stabilește marți candidatul la funcția de premier, dar președintele partidului, Liviu Dragnea, anunță că nu va mai face personal vreo nominalizare. Dragnea n-a vrut să spună ce i-a reproșat lui Mihai Tudose, pe motiv că o enumerarea ar dura… câteva ore! Liderul social-democrat a declarat că de acum încolo nu va mai tolera expunerea părerilor personale ale membrilor de partid, dacă acestea nu sunt discutate înainte în forurile statutare. În plus, susține Dragnea, activul de partid e supărat că Tudose nu și-a prezentat bilanțul! „Marți, la ora 11, colegii vor reveni la CEx, unde va avea loc o discuție deschisă, transparentă și lungă, dacă nevoie, pentru a se discuta propuneri de nominalizare la funcția de prim-ministru, în așa fel încât să avem cât mai puține motive să ne temem că vom ajunge a treia oară în situația în care am ajuns azi. Au fost mai multe reproșuri, nu le pot reproduce pe toate, am sta aici încă 5 ore. Concluzia generală a fost că nu se mai poate continua așa, pentru că e o stare conflictuală între partid și guvern, dar și în interiorul guvernului. S-au referit colegii la ultimele apariții televizate, există o nemulțumire în rândul membrilor de partid legată de faptul că așteptau ca noul an să înceapă cu niște prezentări ale unui bilanț al anului 2017 și una a măsurilor care trebuie luate în 2018 pentru români. Au văzut în schimb apariții televizate care nu trebuiau să fie, în sensul că genul ăsta de declarații publice trebuie să fie făcute în CEx (…) S-a creat o stare de tensiune care a tot crescut în ultima perioadă. Cred că au contribuit și unii colegi de-ai mei pe care i-am lăsat în ultima săptămână să producă scrisori, postări în care să-și spună punctele de vedere (…) Se pare că eu am mână foarte proastă și nu numai în ceea ce privește propunerile de premier, ci în încă cel puțin 10 cazuri în ultimii ani. Le-am spus colegilor că nu voi face nicio propunere”, a declarat, luni, seară, președintele PSD.

Dragnea n-a reușit să explice care sunt motivele pentru care CEx a votat ca premierul în funcție să-și dea demisia, asta lăsând la o parte că demisia este un gest personal. Liderul social-democrat susține încă că totul se face doar în… interesul poporului! „Trebuie să fiu realist și corect și să spun că sunt absolut convins că președintele Klaus Iohannis nu e deloc fericit de situația în care am ajuns. În același timp cred că va respecta Constituția (…) S-a discutat foarte serios despre cum afectează această situație românul de rând, pentru că de la asta am plecat. Concluzia a fost că continuând în această formulă punem sub semnul întrebării modul de funcționare a guvernului. De la asta s-a plecat. Eu am reproșat, nu am nominalizat deocamdată, unor miniștri faptul că au plimbat minciuna dintr-o parte într-alta în ultimele luni și i-am avertizat că așa ceva nu voi mai accepta (…) Nu m-am gândit să demisionez din funcția de președinte al PSD. Mi-am asumat că am făcut o greșeală când am făcut această propunere. Mă apasă foarte mult această situație, dar pe noi ne interesează în primul rând, cu toate presiunile, cu toate sincopele politice, ne interesează ca programul de guvernare să fie pus în practică. Până acum am reușit”, a conchis Dragnea.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago