Categories: Sănătate

Medicii de familie din Timis au incetat protestul si au primit multumiri de la CJAS

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a reuşit să convingă toţi medicii de familie să semneze actele adiţionale la contractele pe 2017. Noile contracte pentru anul 2018 ar trebui semnate în luna martie, astfel că atunci ar putea avea loc alte proteste.

Pacienții din Timiș pot merge liniștiți la medicii lor de familie. Toți cei 412 medici aflați în contract cu CJAS Timiș au semnat actele adiționale la contractele pe 2017, așa că nu au niciun motiv să nu elibereze trimiteri și rețete compensate sau gratuite. „Mulțumesc tuturor medicilor de familie pentru colaborarea foarte bună şi pentru faptul că au pus pe primul loc interesul pacienţilor. Ţin să menţionez că sunt alături de toţi furnizorii de servicii medicale şi ori de câte ori sunt neclarităţi, prin dialog putem găsi soluţii şi rezolva orice problemă”, a declarat Victor Dumitraşcu, şeful CJAS Timis. Semnarea contractelor pe 2018 ar urma să aibă loc în martie. Atunci nu este exclusă apariţia unor noi proteste ale medicilor de familie. Între timp, la nivel național, lucrurile nu sunt deloc la fel de liniștite. O parte dintre medicii de familie protestează pentru a doua zi, faţă de, ceea ce ei numesc, birocraţia din sistemul de sănătate. „O parte continuă protestele, o parte nu. Sunt medici cărora le e frică, li s-a spus că rămân fără contract, ceea ce înseamnă că te duci să vinzi gogoşi în piaţă, nu numai tu, ci şi asistenta. Mulţi deja şi-au depus cereri de emigrări. Dacă se va continua acest protest sau nu este mai puţin important, important este că decidentul nostru consideră că trebuie să ne ameninţe, în loc să încerce să rezolve problemele pentru care am ajuns aici. Nu am dorit să ajungem aici şi aş fi vrut să văd un pic de responsabilitate şi din partea decidenţilor şi să explice măsurile pe etape, să spună fiecare pas pe care îl fac. De luni de zile cerem aceste lucruri şi degeaba. Aş fi vrut responsabilitate, nu pumnul în gura”, a spus Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie (SNMF), citată de mediafax.ro.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago