Categories: SocialUltima ora

Inca o vacanta ratata la Kopaonik. Turisti nevoiti sa plece spre Timisoara in noaptea de Revelion

E frumos și ieftin la Kopaonik, în Serbia, dar unii dintre cei care au ales să-și petreacă acolo această vacanță de iarnă au trăit un coșmar. Unii au rămas fără mașini, alții s-au îmbolnăvit din cauza mâncării și au fost nevoiți să plece spre casă chiar la trecerea dintre ani! O turistă a pus în balanță plusurile și minusurile ultimului concediu din țara vecină.

Cei care iubesc iarna și schiul și, în plus, locuiesc în vestul României au descoperit, de câțiva ani, o destinație atractivă și accesibilă ca preț. Este vorba despre stațiunea Kopaonik, din Serbia, spre care s-au îndreptat tot mai mulți timișoreni. Anul a început însă cât se poate de prost pentru unii români care au ales acest loc pentru a-și petrece vacanța. Unii s-au trezut fără mașini și cu slabe șanse să le mai vadă vreodată. Alții au trecut prin alte experiențe neplăcute. Iată povestea unei timișorence pățite. „De ce am ales Kopaonik? Prețurile rezonabile. Pentru 5 nopți și 6 zile am plătit 280 de euro de cuplu pentru un apartament, mic dejun și transport până la pârtie și înapoi. Ca idee, un skipass pentru șase zile costă în jur de 120 de euro pentru o persoană. La Kopaonik sunt prețuri asemănătoare cu cele din România, însă sunt cu mult reduse față de Austria, Franța sau Elveția. Distanța. De la Timișoara ai de parcurs aproximativ 400 de km și dacă cozile de la graniță nu sunt foarte mari, ajungi la Kopaonik în puțin peste 6 ore”, a notat Ana Maria Popescu, pe blogul personal. Ea a trecut la plusuri și cei 62 kilometri de pârtii de schi, parcul de snowboard și centrele de spa și wellness.

Citește și: Au plecat in vacanta la schi in Serbia si s-au trezit cu masinile furate!

A fost prima – și, foarte posibil, ultima vacanță în stațiunea sârbească. Tânăra spune că trebuie să fii foarte atent când mergi la cumpărături sau mănânci la restaurant, pentru că altfel s-ar putea să ai surpriza să plătești de mai multe ori pentru același lucru. Deși cazată la un complex anunțat drept de categorie 5 stele, asta n-a fost o garanție a calității. Ba unii turiști au fost nevoiți să plece spre casă chiar în noaptea de Revelion! „Cei de la JollyKop Mountain Village au reușit să ne transforme vacanța în momentul în care 16 persoane din grupul nostru au început să aibă diferite simptome de greață, vomă și diaree. Am aflat mai târziu că alte persoane cazate acolo au trecut prin aceeași situație (…) Punctul culminant a fost în momentul în care câțiva prieteni au plecat, în noaptea de revelion, spre Timișoara, deoarece prietena noastră s-a simțit din ce în ce mai rău, ajungând să nu se mai poată mișca sau măcar vorbi, iar cei de la recepție nu au luat nici cea mai mică măsură și au ignorat problema (…) Niciun serviciu medical nu a răspuns când prietena noastră a avut nevoie și nu a venit nimeni să ne consulte pe cei care eram acolo sau să ne informeze de sursa problemei”, a mai relatat tânăra.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago