Categories: Politicieni

Mesajul PSD-ALDE pentru Timisoara: Descurcati-va singuri, adica prin voi insiva

Perspectiva anului 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, îi lasă indiferenți pe guvernanți, consideră deputatul PNL Marilen Pirtea. În același timp, Liviu Dragnea a anunțat noi și masive investiții în obiective culturale din București, Iași, Cluj și „centrul istoric” Craiova.

Timișoara va fi în anul 2021 Capitală Culturală Europeană, lucru care înseamnă că, până atunci, sunt necesare mai multe investiții în obiective culturale. O parte din finanțare ar trebui să vină de la guvern, însă acesta nu acordă nicio atenție evenimentului. „Niciun argument rezonabil și de bun simț nu este destul de convingător pentru guvernanți, alianța PSD-ALDE se pare că este decisă să promoveze alte obiective de investiții cu funcționalitate culturală, nicidecum cele necesare Timișoarei și Banatului, centrul de atracție al Europei culturale din 2021, unde se estimează că vor ajunge câteva sute de mii de turiști, invitați, oameni de cultură, din mass-media, lideri europeni și personalități internaționale (…) Mesajul dat în aceste zile de PSD-ALDE este foarte simplu, dar și cinic: timișoreni, bănățeni, descurcați-vă singuri!”, consideră deputatul PNL Marilen Pirtea.

El face referire, așa cum deBanat a anunțat de luni, la intenția exprimată de Liviu Dragnea ca din bani de la buget să se ridice la București o sală polivalentă de 15.000 de locuri plus două muzee și trei clădiri pentru operă la Cluj, Craiova și Iași. „În schimb, Timișoara, desemnată Capitală Europeană a Culturii în 2021, nu are alocați în 2018 bani publici din bugetul național pentru pregătirea anului 2021, deși Guvernul, prin Ministerul Culturii Naționale, și-a asumat această obligație în fața Comisiei Europene”, a continuat Pirtea. Deputatul liberal mai spune că, fără investiții de la bugetul național, va fi extrem de greu ca Timișoara să găsească resurse pentru deschiderea investițiilor în perpectiva anului 2021. Ca atare Pirtea face un apel: „Acesta este unul dintre puținele momente în care, indiferent de opțiuni politice, parlamentarii de Timiș pot să le transmită colegilor și liderilor guvernamentali că o decizie corectă în favoarea realizării investițiilor culturale din Timișoara este în avantajul României în 2021, oportunitatea găzduirii programului de Capitală Europeană a Culturii fiind oferită prin rotație țărilor membre UE o dată la 15 ani”.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

38 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

44 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

56 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago