Categories: PartideUltima ora

Primarii rebeli din PNL Timis renunta oficial la BPJ. Ruptura dintre ei si Robu se adanceste

Războiul intern din PNL Timiș se ascute. Primarii rebeli au anunțat că nu mai merg la ședințele BPJ, până când conducerea filialei nu renunță la „acțiunile sinucigașe din punct de vedere politic”. Totul a plecat de la situația de la Sânnicolau Mare, unde consilierii liberali care au rămas alături de primarul Dănuț Groza sunt amenințați cu excluderea.

Grupul pentru Reformă și Acțiune Liberală (GRAL) format din primari, viceprimari, consilieri județeni și locali, s-a întrunit marți, 30 ianuarie, pentru a discuta despre situația din filială. Reamintim, de la finele lunii octombrie 2017, PNL Sânnicolau Mare îl are ca președinte pe Constantin Avram Stănușoiu, fost lider al organizației locale a „vechiului PNL”, învins la scoruri severe la toate alegerile la care l-a avut contracandidat pe primarul Dănuț Groza. Acesta a fost președintele PNL Sânnicolau Mare până în mai, când a fost „mazilit” de Nicolae Robu, alături de alți edili. Groza a susținut că alegerile din 31 octombrie n-au fost organizate legal și că nici el, nici consilierii locali nu au fost convocați. În decembrie 2017, la inițiativa primarului Gheorghe Nastor, la Gottlob, a avut loc o ședință cu edilii liberali, la care au participat și Nicolae Robu, și fostul lider PNL Vasile Blaga. Nu s-a reușit însă o reconciliere a celor două tabere.

Acum, liberalii reuniți în GRAL reclamă amenințările cu excluderea proferate de conducerea PNL Timiș la adresa consilierilor locali din Sânnicolau Mare, care au preferat să rămână alături de Dănuț Groza. „Ne exprimăm revolta față de continuarea acțiunilor sinucigașe din punct de vedere politic ale conducerii PNL Timiș în cadrul organizației PNL Sânnicolau Mare. Grupul nostru acționează permanent pentru unitatea și performanța partidului nostru, Partidul Național Liberal (…) Întâlnirea cu primarii PNL de la Gottlob organizată de conducerea PNL Timiș la care grupul nostru a participat este ultima dovadă în acest sens (…) Condamnăm ferm faptul că, în loc să gestioneze organizațiile nefuncționale ale partidului, conducerea vremelnică și contestată continuă să fragmenteze organizația locală a partidului din Sânnicolau Mare unde, dupa ce a înlocuit unul din cei mai performanți presedinți de organizație, primarul Dănuț Groza, încearcă, prin amenințări cu excluderea, să distrugă echipa consilierilor locali PNL”, susțin aleșii.

Ei au decis ca, pentru moment, să nu mai răspundă la solicitările și convocările Biroului Permanent Județean. „Partidul ar trebui să se concentreze pe constituirea ca alternativă viabilă la guvernarea actuală, nu pe eliminarea puținilor aleși locali care i-au mai rămas în județul Timiș, doar pentru că aceștia au o altă viziune asupra viitorului filialei decât conducerea acesteia. Până când conducerea PNL Timiș va dovedi că dorește unitatea și performanța partidului, ne vom abține de la a mai participa la solicitările și convocările BPJ, nereprezentativ pentru membrii PNL Timiș”, au conchis liberalii din GRAL.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

24 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago