Categories: Invatamant

Profesor de la Universitatea de Vest, decorat de presedintele Klaus Iohannis

Un dascăl timişorean a primit una dintre cele mai importante distincţii pentru activitatea din domeniul educaţional. Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Lucian Drăguţ, profesor al Universităţii de Vest, „în semn de apreciere a eforturilor depuse ca cercetător și profesor, contribuind astfel, prin studii de înalt nivel academic, la creșterea performanțelor și competitivității învățământului”.

Profesorul Lucian Drăguț a primit, din partea Președinției României, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de „Cavaler. „Această distincție a venit ca o surpriză, o mare onoare și o mare bucurie, mai ales că ceremonia a avut loc de ziua mea. Mă bucur că munca mea este apreciată la acest nivel. Distincția mă obligă și mă motivează în atingerea obiectivului pe care l-am fixat când am revenit în țară, acela de a forma la UVT o echipă de cercetare competitivă la nivel internațional”, spune Drăguț, care a absolvit, în 1995, Facultatea de Geografie a Universității de Vest. În perioada 1995-2004 a parcurs masteratul și doctoratul la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, lucrând apoi ca preparator, asistent și lector. În 2004 se angajează lector la UVT. În perioada 2005-2006 a fost bursier Fulbright la Universitatea din Arkansas (SUA), iar între 2006 și 2011 a fost cercetător și manager de proiect la Universitatea din Salzburg, Austria. În 2011 a revenit la UVT, perioadă în care a efectuat un stagiu de trei luni (ianuarie-martie 2013), ca profesor invitat la universitatea din Tokyo. În prezent, este conferențiar la Departamentul de Geografie al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie. „Prin munca sa, Lucian Drăguț face cinste Universității. De altfel, Lucian este laureat al Galei Premiilor UVT, ediția 2015”, a declarat, la rândul său, rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

40 de minute ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

50 de minute ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

60 de minute ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

O oră ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

2 ore ago