Categories: Retrospectiva

Retrospectiva anului 2017 (6) Dupa cine trag apa timisorenii? Dupa Matei Suciu

14 octombrie. De data asta n-a mai fost cum a vrut Nicolae Robu. Candidatul susținut de președintele PNL Timiș la șefia TNL Timiș, Ionuț Stănușoiu, a pierdut alegerile în fața lui Cosmin Șandru.
17 octombrie. Concurs eșuat pentru ocuparea funcției de secretar al Primăriei Timișoara. Post rămas vacant după pensionarea lui Ioan Cojocari, cel care l-a ocupat mai bine de 25 de ani. La concurs și-au anunțat candidatura doi anonimi. Unul nici măcar nu s-a mai prezentat la proba scrisă, iar celălalt a adunat 13 puncte, baremul fiind de 70.
17 octombrie. Mai e știre sau a devenit deja normalitate? Penalii din Camera Deputaților votează împotriva solicitării DNA privind începerea urmăririi penale pe numele Rovanei Plumb.
18 octombrie. Primarul Robu anunță încă o dată că protocolul cu Poliția privind amendarea șoferilor pe baza camerelor de filmat a intrat în funcțiune. Cică de data asta e pe bune. De fapt nici măcar acum nu e valabil. Dovada e chiar la primar, care a depășit pe linia de tramvai o coloană de mașini într-o intersecție cu cameră de filmat.
22 octombrie. Poli pierde cu scor de maidan (0-7) la FCSB. „Patronul” Nicolae Robu îi înjură pe „idioții” din presă pentru acest rezultat.

23 octombrie. Sorin Drăgoi este umilit la alegerile pentru șefia LPF de Gino Iorgulescu. Președintele lui Poli a primit doar propriul său vot. În seara dinaintea alegerilor, Liviu Dragnea a ținut să anunțe nu doar că nu-l susține pe Drăgoi, dar chair îl simpatizează pe Iorgulescu.
25 octombrie. Sorin Grindeanu ajunge șeful ANCOM, acolo unde va încasa un salariu lunar de 8.000 de euro. El este primul beneficiar al unei ordonanțe de urgență dată de… Guvernul Grindeanu prin care președintele este scos din schema numirii șefului ANCOM. Acum se vede și că Liviu Dragnea i-a făcut un bine lui Grindeanu când l-a exclus din partid, pentru că noua funcție presupune independență politică. Exact, e de râs la faza cu independența, dar așa au făcut PSD-iștii legea.
25 octombrie. „Meciul care nu trebuia să se joace niciodată” – potrivit unor microbiști – dintre ACS și ASU din Cupa României se termină cu un șters 1-0 pentru formația din Liga 1.
1 noiembrie. RATT, în loc de AEM și ELBA, va avea grijă de becurile de pe străzile Timișoarei.
1 noiembrie. După înfrângerea drastică de la șefia LPF, Sorin Drăgoi anunță că se lasă de fotbal și, drept consecință, demisionează din funcția de președinte al lui Poli.
5 noiembrie. „Nu vrem să fim o nație de hoți!” Încep din nou protestele în Timișoara.
5 noiembrie. PNL, prin Daniel Florea, câștigă lejer alegerile la Primăria Checea, organizate după decesul fostului edil, tot liberal, Dorin Birdean.
9 noiembrie. O decizie a Curții de Apel Timișoara confirmă faptul că deja celebra șefă de la Personal din primărie, Rodica Aurelian, a ajuns fraudulos în funcție. Din cauza „competenței” sale a izbucnit și un mare scandal la Teatrul German legat de ex-directorul Lucian Vărșăndan.

12 noiembrie. Cu fanfară, multe pupături, laude, aplauze (mai lipseau focurile de artificii) se inaugurează Pasajul Jiul. Robu și Culiță Chiș își dau diplome reciproc.
12 noiembrie. Sebastian Mailat, plecat gratis de la Poli, ajunge la CFR Cluj.
13 noiembrie. Marcajele mega-alambicate de la Pasajul Jiul fac înconjurul României și apoi al întregii lumi. De când e Robu primar, deja cam ne-am obișnuit să râdă lumea de noi.
13 noiembrie. Liviu Dragnea ajunge la DNA. Este însoțit de o galerie de PSD-iști.
15 noiembrie. Niciun leu de la guvern în 2017 pentru Timișoara Capitală Culturală. Ce-i drept, doar naivii credeau c-o să vină bani de la București pe acest proiect.
18 noiembrie. Din nou din puțul gândirii primarului Robu: „Sunt omul esențelor, nu al derizoriului”. Adânca zicere se referă la marcajele de la Pasajul Jiul de care au râs o țară întreagă.
20 noiembrie. Timișoreanul Werner Wolff este numit director general al TAROM, una din companiile de stat cu cele mai mari probleme.
22 noiembrie. Începe scandalul privind desființarea Liceului „Ion Mincu”. Primăria și Inspectoratul Școlar sunt ambele de acord cu acest demers care nemulțumește în schimb părinții elevilor de acolo.
23 noiembrie. Doi tineri sunt confundați și bătuți la sânge de polițiști și jandarmi. Încep mai multe anchete la Poliție și Jandarmerie, care nu s-au finalizat încă.
23 noiembrie. Guverrnul Tudose rezistă în fața unei moțiuni de cenzură inițiate de PNL – USR. Ca să fie siguri că nu sunt trădări, parlamentarii PSD și ALDE nu votează.
23 noiembrie. Moare Stela Popescu.
26 noiembrie. Repudiați de Robu, Alin Nica și Dănuț Groza sunt aleși în conducerea Ligii Aleșilor Locali PNL.
2 decembrie. Deja vu la PSD. Gabriela Firea îl atacă pe premierul Tudose. Așa a început și debarcarea lui Grindeanu. Problema e că Tudose nu-i Grindeanu.

5 decembrie. Zi tristă pentru România. Se stinge din viață Regele Mihai.
7 decembrie. Colinde și proteste la Timișoara: „E mai rău decât la Ordonanța 13.”
8 decembrie. Radu Birlică este desemnat noul președinte al ACS Poli. Sorin Drăgoi se întoarce pe poziția de președinte al Consiliului Director.
10 decembrie. Protest masiv pe un ger cumplit la Timișoara: „Vrem Crăciun fără hoți!”.
14 decembrie. Vaporașele primesc o nouă păsuire. Primăria are timp până la 30 iunie să facă funcțional transportul pe Bega. În caz contrar, banii europeni primiți pentru proiect trebuie returnați.
16 decembrie. „Eroii nu mor niciodată”. Druckeria a organizat ca în fiecare an un marș întru amintirea martirilor Revoluției din decembrie 1989.
17 decembrie. Proaspăt revenit în conducerea partidului după ce a câștigat un proces de corupție în prima instanță, Vasile Blaga îl muștruluiește serios pe Robu pentru relația proastă pe care o are cu primarii.
18 decembrie. Lovitură după lovitură la adresa Justiției în Parlament. Aleșii cu probleme de integritate, inclusiv cei care au primit sentințe, sunt declarați nevinovați. Printre beneficiari, deputatul PSD de Timiș Matei Suciu.
18 decembrie. Centura de Sud, o nou amânare: pentru 15 ianuarie 2018.
19 decembrie. Toate amendamentele pentru Timiș și Timișoara depuse la Legea bugetului sunt respinse de parlamentarii PSD – ALDE.

19 decembrie. Mercedesul de serviciu al primarului Nicolae Robu este pozat în timp ce depășea ca interlopii pe linia de tramvai o coloană de mașini. Robu susține că are dreptul să facă astfel de manevre, fiindcă e primar. Un timișorean face o plângere oficială la poliție. Polițiștii însă n-au ce să-i facă lui Robu, fiindcă nu era niciun „organ” în zonă. Altfel, camerele de filmat sunt doar pentru fraieri.
22 decembrie. Deputații PSD de Timiș Adrian Pau și Matei Suciu semnează o ințiativă a deputatului „Mitralieră”, zis și Cătălin Rădulescu, prin care incompatibilitatea și conflictul de interese vor fi prescrise. În zilele următoare Suciu recidivează și semnează alte inițitaive tâmpite ale lui „Mitralieră”. Printre aceestea: prag la abuz în serviciu de 200.000 de euro; micșorarea pedepselor pentru dare și luare de mită; închisoare la domiciliu pentru fapte de corupție; superimunitate pentru aleși. Bomboană pe colivă, Suciu semnează și o inițiativă privind abrogarea din Codul penal a unui articol privind folosirea funcției în scop sexual.
24 decembrie. Mai e o știre? Maria Grapini lovește în limba română și de Crăciun: „Amintirile din copilărie mă FACE să iubesc și mai mult viața”.

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

O oră ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago