Retrospectiva anului 2017 (6) Dupa cine trag apa timisorenii? Dupa Matei Suciu

14 octombrie. De data asta n-a mai fost cum a vrut Nicolae Robu. Candidatul susținut de președintele PNL Timiș la șefia TNL Timiș, Ionuț Stănușoiu, a pierdut alegerile în fața lui Cosmin Șandru.
17 octombrie. Concurs eșuat pentru ocuparea funcției de secretar al Primăriei Timișoara. Post rămas vacant după pensionarea lui Ioan Cojocari, cel care l-a ocupat mai bine de 25 de ani. La concurs și-au anunțat candidatura doi anonimi. Unul nici măcar nu s-a mai prezentat la proba scrisă, iar celălalt a adunat 13 puncte, baremul fiind de 70.
17 octombrie. Mai e știre sau a devenit deja normalitate? Penalii din Camera Deputaților votează împotriva solicitării DNA privind începerea urmăririi penale pe numele Rovanei Plumb.
18 octombrie. Primarul Robu anunță încă o dată că protocolul cu Poliția privind amendarea șoferilor pe baza camerelor de filmat a intrat în funcțiune. Cică de data asta e pe bune. De fapt nici măcar acum nu e valabil. Dovada e chiar la primar, care a depășit pe linia de tramvai o coloană de mașini într-o intersecție cu cameră de filmat.
22 octombrie. Poli pierde cu scor de maidan (0-7) la FCSB. „Patronul” Nicolae Robu îi înjură pe „idioții” din presă pentru acest rezultat.

23 octombrie. Sorin Drăgoi este umilit la alegerile pentru șefia LPF de Gino Iorgulescu. Președintele lui Poli a primit doar propriul său vot. În seara dinaintea alegerilor, Liviu Dragnea a ținut să anunțe nu doar că nu-l susține pe Drăgoi, dar chair îl simpatizează pe Iorgulescu.
25 octombrie. Sorin Grindeanu ajunge șeful ANCOM, acolo unde va încasa un salariu lunar de 8.000 de euro. El este primul beneficiar al unei ordonanțe de urgență dată de… Guvernul Grindeanu prin care președintele este scos din schema numirii șefului ANCOM. Acum se vede și că Liviu Dragnea i-a făcut un bine lui Grindeanu când l-a exclus din partid, pentru că noua funcție presupune independență politică. Exact, e de râs la faza cu independența, dar așa au făcut PSD-iștii legea.
25 octombrie. „Meciul care nu trebuia să se joace niciodată” – potrivit unor microbiști – dintre ACS și ASU din Cupa României se termină cu un șters 1-0 pentru formația din Liga 1.
1 noiembrie. RATT, în loc de AEM și ELBA, va avea grijă de becurile de pe străzile Timișoarei.
1 noiembrie. După înfrângerea drastică de la șefia LPF, Sorin Drăgoi anunță că se lasă de fotbal și, drept consecință, demisionează din funcția de președinte al lui Poli.
5 noiembrie. „Nu vrem să fim o nație de hoți!” Încep din nou protestele în Timișoara.
5 noiembrie. PNL, prin Daniel Florea, câștigă lejer alegerile la Primăria Checea, organizate după decesul fostului edil, tot liberal, Dorin Birdean.
9 noiembrie. O decizie a Curții de Apel Timișoara confirmă faptul că deja celebra șefă de la Personal din primărie, Rodica Aurelian, a ajuns fraudulos în funcție. Din cauza „competenței” sale a izbucnit și un mare scandal la Teatrul German legat de ex-directorul Lucian Vărșăndan.

12 noiembrie. Cu fanfară, multe pupături, laude, aplauze (mai lipseau focurile de artificii) se inaugurează Pasajul Jiul. Robu și Culiță Chiș își dau diplome reciproc.
12 noiembrie. Sebastian Mailat, plecat gratis de la Poli, ajunge la CFR Cluj.
13 noiembrie. Marcajele mega-alambicate de la Pasajul Jiul fac înconjurul României și apoi al întregii lumi. De când e Robu primar, deja cam ne-am obișnuit să râdă lumea de noi.
13 noiembrie. Liviu Dragnea ajunge la DNA. Este însoțit de o galerie de PSD-iști.
15 noiembrie. Niciun leu de la guvern în 2017 pentru Timișoara Capitală Culturală. Ce-i drept, doar naivii credeau c-o să vină bani de la București pe acest proiect.
18 noiembrie. Din nou din puțul gândirii primarului Robu: „Sunt omul esențelor, nu al derizoriului”. Adânca zicere se referă la marcajele de la Pasajul Jiul de care au râs o țară întreagă.
20 noiembrie. Timișoreanul Werner Wolff este numit director general al TAROM, una din companiile de stat cu cele mai mari probleme.
22 noiembrie. Începe scandalul privind desființarea Liceului „Ion Mincu”. Primăria și Inspectoratul Școlar sunt ambele de acord cu acest demers care nemulțumește în schimb părinții elevilor de acolo.
23 noiembrie. Doi tineri sunt confundați și bătuți la sânge de polițiști și jandarmi. Încep mai multe anchete la Poliție și Jandarmerie, care nu s-au finalizat încă.
23 noiembrie. Guverrnul Tudose rezistă în fața unei moțiuni de cenzură inițiate de PNL – USR. Ca să fie siguri că nu sunt trădări, parlamentarii PSD și ALDE nu votează.
23 noiembrie. Moare Stela Popescu.
26 noiembrie. Repudiați de Robu, Alin Nica și Dănuț Groza sunt aleși în conducerea Ligii Aleșilor Locali PNL.
2 decembrie. Deja vu la PSD. Gabriela Firea îl atacă pe premierul Tudose. Așa a început și debarcarea lui Grindeanu. Problema e că Tudose nu-i Grindeanu.

5 decembrie. Zi tristă pentru România. Se stinge din viață Regele Mihai.
7 decembrie. Colinde și proteste la Timișoara: „E mai rău decât la Ordonanța 13.”
8 decembrie. Radu Birlică este desemnat noul președinte al ACS Poli. Sorin Drăgoi se întoarce pe poziția de președinte al Consiliului Director.
10 decembrie. Protest masiv pe un ger cumplit la Timișoara: „Vrem Crăciun fără hoți!”.
14 decembrie. Vaporașele primesc o nouă păsuire. Primăria are timp până la 30 iunie să facă funcțional transportul pe Bega. În caz contrar, banii europeni primiți pentru proiect trebuie returnați.
16 decembrie. „Eroii nu mor niciodată”. Druckeria a organizat ca în fiecare an un marș întru amintirea martirilor Revoluției din decembrie 1989.
17 decembrie. Proaspăt revenit în conducerea partidului după ce a câștigat un proces de corupție în prima instanță, Vasile Blaga îl muștruluiește serios pe Robu pentru relația proastă pe care o are cu primarii.
18 decembrie. Lovitură după lovitură la adresa Justiției în Parlament. Aleșii cu probleme de integritate, inclusiv cei care au primit sentințe, sunt declarați nevinovați. Printre beneficiari, deputatul PSD de Timiș Matei Suciu.
18 decembrie. Centura de Sud, o nou amânare: pentru 15 ianuarie 2018.
19 decembrie. Toate amendamentele pentru Timiș și Timișoara depuse la Legea bugetului sunt respinse de parlamentarii PSD – ALDE.

19 decembrie. Mercedesul de serviciu al primarului Nicolae Robu este pozat în timp ce depășea ca interlopii pe linia de tramvai o coloană de mașini. Robu susține că are dreptul să facă astfel de manevre, fiindcă e primar. Un timișorean face o plângere oficială la poliție. Polițiștii însă n-au ce să-i facă lui Robu, fiindcă nu era niciun „organ” în zonă. Altfel, camerele de filmat sunt doar pentru fraieri.
22 decembrie. Deputații PSD de Timiș Adrian Pau și Matei Suciu semnează o ințiativă a deputatului „Mitralieră”, zis și Cătălin Rădulescu, prin care incompatibilitatea și conflictul de interese vor fi prescrise. În zilele următoare Suciu recidivează și semnează alte inițitaive tâmpite ale lui „Mitralieră”. Printre aceestea: prag la abuz în serviciu de 200.000 de euro; micșorarea pedepselor pentru dare și luare de mită; închisoare la domiciliu pentru fapte de corupție; superimunitate pentru aleși. Bomboană pe colivă, Suciu semnează și o inițiativă privind abrogarea din Codul penal a unui articol privind folosirea funcției în scop sexual.
24 decembrie. Mai e o știre? Maria Grapini lovește în limba română și de Crăciun: „Amintirile din copilărie mă FACE să iubesc și mai mult viața”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Dinulescu, sponsor debanat.ro a spus: (ianuarie 7th, 2018 at 22:37 )

scrii de Cosmin Sandru…banutii de la Dinulescu ….

anteconbega a spus: (ianuarie 8th, 2018 at 09:48 )

Oricne răzbate ]n PNL Timiş fără susţnerea amorală a dlui ALDE Robu e demn de apreciat.

Poli 21 a spus: (ianuarie 8th, 2018 at 12:39 )

Stimati tovarasi de la drapelul rosu , cu iuituri inainte.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor pentru anul viitor. Proiectul trebuia votat în urmă cu o săptămână, dar a fost retras, în ultima clipă de primarul Dominic Fritz. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, totodată preşedinte al CJ Timiş, afirmă că majorarea impozitelor nu reprezintă garanţia unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
Top