Retrospectiva anului 2017 (6) Dupa cine trag apa timisorenii? Dupa Matei Suciu

14 octombrie. De data asta n-a mai fost cum a vrut Nicolae Robu. Candidatul susținut de președintele PNL Timiș la șefia TNL Timiș, Ionuț Stănușoiu, a pierdut alegerile în fața lui Cosmin Șandru.
17 octombrie. Concurs eșuat pentru ocuparea funcției de secretar al Primăriei Timișoara. Post rămas vacant după pensionarea lui Ioan Cojocari, cel care l-a ocupat mai bine de 25 de ani. La concurs și-au anunțat candidatura doi anonimi. Unul nici măcar nu s-a mai prezentat la proba scrisă, iar celălalt a adunat 13 puncte, baremul fiind de 70.
17 octombrie. Mai e știre sau a devenit deja normalitate? Penalii din Camera Deputaților votează împotriva solicitării DNA privind începerea urmăririi penale pe numele Rovanei Plumb.
18 octombrie. Primarul Robu anunță încă o dată că protocolul cu Poliția privind amendarea șoferilor pe baza camerelor de filmat a intrat în funcțiune. Cică de data asta e pe bune. De fapt nici măcar acum nu e valabil. Dovada e chiar la primar, care a depășit pe linia de tramvai o coloană de mașini într-o intersecție cu cameră de filmat.
22 octombrie. Poli pierde cu scor de maidan (0-7) la FCSB. „Patronul” Nicolae Robu îi înjură pe „idioții” din presă pentru acest rezultat.

23 octombrie. Sorin Drăgoi este umilit la alegerile pentru șefia LPF de Gino Iorgulescu. Președintele lui Poli a primit doar propriul său vot. În seara dinaintea alegerilor, Liviu Dragnea a ținut să anunțe nu doar că nu-l susține pe Drăgoi, dar chair îl simpatizează pe Iorgulescu.
25 octombrie. Sorin Grindeanu ajunge șeful ANCOM, acolo unde va încasa un salariu lunar de 8.000 de euro. El este primul beneficiar al unei ordonanțe de urgență dată de… Guvernul Grindeanu prin care președintele este scos din schema numirii șefului ANCOM. Acum se vede și că Liviu Dragnea i-a făcut un bine lui Grindeanu când l-a exclus din partid, pentru că noua funcție presupune independență politică. Exact, e de râs la faza cu independența, dar așa au făcut PSD-iștii legea.
25 octombrie. „Meciul care nu trebuia să se joace niciodată” – potrivit unor microbiști – dintre ACS și ASU din Cupa României se termină cu un șters 1-0 pentru formația din Liga 1.
1 noiembrie. RATT, în loc de AEM și ELBA, va avea grijă de becurile de pe străzile Timișoarei.
1 noiembrie. După înfrângerea drastică de la șefia LPF, Sorin Drăgoi anunță că se lasă de fotbal și, drept consecință, demisionează din funcția de președinte al lui Poli.
5 noiembrie. „Nu vrem să fim o nație de hoți!” Încep din nou protestele în Timișoara.
5 noiembrie. PNL, prin Daniel Florea, câștigă lejer alegerile la Primăria Checea, organizate după decesul fostului edil, tot liberal, Dorin Birdean.
9 noiembrie. O decizie a Curții de Apel Timișoara confirmă faptul că deja celebra șefă de la Personal din primărie, Rodica Aurelian, a ajuns fraudulos în funcție. Din cauza „competenței” sale a izbucnit și un mare scandal la Teatrul German legat de ex-directorul Lucian Vărșăndan.

12 noiembrie. Cu fanfară, multe pupături, laude, aplauze (mai lipseau focurile de artificii) se inaugurează Pasajul Jiul. Robu și Culiță Chiș își dau diplome reciproc.
12 noiembrie. Sebastian Mailat, plecat gratis de la Poli, ajunge la CFR Cluj.
13 noiembrie. Marcajele mega-alambicate de la Pasajul Jiul fac înconjurul României și apoi al întregii lumi. De când e Robu primar, deja cam ne-am obișnuit să râdă lumea de noi.
13 noiembrie. Liviu Dragnea ajunge la DNA. Este însoțit de o galerie de PSD-iști.
15 noiembrie. Niciun leu de la guvern în 2017 pentru Timișoara Capitală Culturală. Ce-i drept, doar naivii credeau c-o să vină bani de la București pe acest proiect.
18 noiembrie. Din nou din puțul gândirii primarului Robu: „Sunt omul esențelor, nu al derizoriului”. Adânca zicere se referă la marcajele de la Pasajul Jiul de care au râs o țară întreagă.
20 noiembrie. Timișoreanul Werner Wolff este numit director general al TAROM, una din companiile de stat cu cele mai mari probleme.
22 noiembrie. Începe scandalul privind desființarea Liceului „Ion Mincu”. Primăria și Inspectoratul Școlar sunt ambele de acord cu acest demers care nemulțumește în schimb părinții elevilor de acolo.
23 noiembrie. Doi tineri sunt confundați și bătuți la sânge de polițiști și jandarmi. Încep mai multe anchete la Poliție și Jandarmerie, care nu s-au finalizat încă.
23 noiembrie. Guverrnul Tudose rezistă în fața unei moțiuni de cenzură inițiate de PNL – USR. Ca să fie siguri că nu sunt trădări, parlamentarii PSD și ALDE nu votează.
23 noiembrie. Moare Stela Popescu.
26 noiembrie. Repudiați de Robu, Alin Nica și Dănuț Groza sunt aleși în conducerea Ligii Aleșilor Locali PNL.
2 decembrie. Deja vu la PSD. Gabriela Firea îl atacă pe premierul Tudose. Așa a început și debarcarea lui Grindeanu. Problema e că Tudose nu-i Grindeanu.

5 decembrie. Zi tristă pentru România. Se stinge din viață Regele Mihai.
7 decembrie. Colinde și proteste la Timișoara: „E mai rău decât la Ordonanța 13.”
8 decembrie. Radu Birlică este desemnat noul președinte al ACS Poli. Sorin Drăgoi se întoarce pe poziția de președinte al Consiliului Director.
10 decembrie. Protest masiv pe un ger cumplit la Timișoara: „Vrem Crăciun fără hoți!”.
14 decembrie. Vaporașele primesc o nouă păsuire. Primăria are timp până la 30 iunie să facă funcțional transportul pe Bega. În caz contrar, banii europeni primiți pentru proiect trebuie returnați.
16 decembrie. „Eroii nu mor niciodată”. Druckeria a organizat ca în fiecare an un marș întru amintirea martirilor Revoluției din decembrie 1989.
17 decembrie. Proaspăt revenit în conducerea partidului după ce a câștigat un proces de corupție în prima instanță, Vasile Blaga îl muștruluiește serios pe Robu pentru relația proastă pe care o are cu primarii.
18 decembrie. Lovitură după lovitură la adresa Justiției în Parlament. Aleșii cu probleme de integritate, inclusiv cei care au primit sentințe, sunt declarați nevinovați. Printre beneficiari, deputatul PSD de Timiș Matei Suciu.
18 decembrie. Centura de Sud, o nou amânare: pentru 15 ianuarie 2018.
19 decembrie. Toate amendamentele pentru Timiș și Timișoara depuse la Legea bugetului sunt respinse de parlamentarii PSD – ALDE.

19 decembrie. Mercedesul de serviciu al primarului Nicolae Robu este pozat în timp ce depășea ca interlopii pe linia de tramvai o coloană de mașini. Robu susține că are dreptul să facă astfel de manevre, fiindcă e primar. Un timișorean face o plângere oficială la poliție. Polițiștii însă n-au ce să-i facă lui Robu, fiindcă nu era niciun „organ” în zonă. Altfel, camerele de filmat sunt doar pentru fraieri.
22 decembrie. Deputații PSD de Timiș Adrian Pau și Matei Suciu semnează o ințiativă a deputatului „Mitralieră”, zis și Cătălin Rădulescu, prin care incompatibilitatea și conflictul de interese vor fi prescrise. În zilele următoare Suciu recidivează și semnează alte inițitaive tâmpite ale lui „Mitralieră”. Printre aceestea: prag la abuz în serviciu de 200.000 de euro; micșorarea pedepselor pentru dare și luare de mită; închisoare la domiciliu pentru fapte de corupție; superimunitate pentru aleși. Bomboană pe colivă, Suciu semnează și o inițiativă privind abrogarea din Codul penal a unui articol privind folosirea funcției în scop sexual.
24 decembrie. Mai e o știre? Maria Grapini lovește în limba română și de Crăciun: „Amintirile din copilărie mă FACE să iubesc și mai mult viața”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Dinulescu, sponsor debanat.ro a spus: (ianuarie 7th, 2018 at 22:37 )

scrii de Cosmin Sandru…banutii de la Dinulescu ….

anteconbega a spus: (ianuarie 8th, 2018 at 09:48 )

Oricne răzbate ]n PNL Timiş fără susţnerea amorală a dlui ALDE Robu e demn de apreciat.

Poli 21 a spus: (ianuarie 8th, 2018 at 12:39 )

Stimati tovarasi de la drapelul rosu , cu iuituri inainte.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Top