Categories: Zâmbete amare

S-au ridicat si studentii! Acum in Timisoara, urmeaza toata tara

Noul an a început așa cum s-a terminat cel precedent: cu proteste în marile orașe vizavi de măcelărirea legilor justiției de către grupul organizat în fărădelegi care a preluat puterea în România în urmă cu puțin mai mult de un an. Sâmbătă seara s-a întâmplat însă în Timișoara un lucru inedit. Câteva sute de studenți, lideri ai organizațiilor studențești din România, au avut o întâlnire în cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Așadar, e vorba de reprezentanții studențimii din întreaga țară. Una din acțiunile orgnizate în timpul acestei întâlniri a fost un protest în Piața Operei. Un miting viu, cu recuzită, inclusiv un sicriu simbolizând Justiția pe cale de-a fi ucisă de gruparea infracțională aflată la putere.

Am spus la început că acest protest a fost inedit deoarece până acum n-am avut parte de mișcări similare exclusiv studențești. Da, au fost studenți care au participat la marile mitinguri de la București, Timișoara, Cluj sau Iași, dar nu ei au „luat fața”, dacă pot să mă exprim așa. Au fost alții. Or, ceea ce s-a întâmplat la Timișoara poate avea, dincolo de valoarea de simbol, și o altă latură. Și anume că, plecați de aici în centrele lor universitare, studenții vor duce mai departe mesajul din Timișoara și vor participa mai activ la protestele care se anunță. Și nu poți să nu-ți amintești că, în urmă cu 28 de ani, tot de la Timișoara a plecat mesajul Revoluției.
S-a mai spus, în ultimii ani, că studenții nu mai au aceeași voce civică precum, de exemplu, la începutul anilor 90. Că nu se mai implică activ în viața cetății, că s-au izolat în zona lor de confort din campusurile studențești, având alte preocupări. Poate există un adevăr în această afirmație. Dar cu atât mai mult, asta înseamnă că lucrurile au luat-o razna de tot dacă s-a reușit scoaterea studenților din zona lor de confort. Înseamnă că pericolul ocupării țării de o gașcă de infractori și penali este imens, lucru sesizat de tot mai mulți români cu scaun la cap. Că așa nu se mai poate. Și da, acești lideri ai studenților și-au asumat și riscul să fie cercetați până și de unde au supt lapte de către slugile penalilor de pe la Antena 3, RTV și alte instituții media controlate de infractori. Și să aflăm că au luat bani de la Soros, primind și funcții în „statul paralel”.

Altfel, în același timp, aud din zona guvernamentală o continuă gargară propagandistică privind tinerii români și în special cei cu studii superioare. Cum vor fi încurajați ei să rămână în țară, ba chiar mai mult cum vor fi readuși cei din străinătate. Or, studenții care au protestat în Timișoara și în viitor în toată țara chiar de acest lucru se plâng. Că ar vrea să rămână în România la finalizarea studiilor, dar refuză să stea într-o țară pârjolită de hoți și tâlhari. O țară în care sunt promovate doar nulitățile cu carnet de partid, nepoțeii, cumetrii, amantele, maneliștii și pițipoancele. Și poți să-i contrazici?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago