Categories: Economic

Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Cu pită cu untură, vin din dealurile Silagiului, un meșter popular care împletește coșuri de nuiele și multă culoare – așa s-a prezentat Timișul la Târgul de Turism al României, de la București. A fost pentru prima dată când consiliul județean și Primăria Timișoara, alături de alți parteneri, au mers împreună să promoveze Timișul.

Timișul s-a dus în capitala României cu mai mulți reprezentanți la târgul de turism. Sunt acolo, pentru a prezenta ce are mai frumos cel mai vestic județ al țării, cei de la stațiunea Buziaș, cei de la Margina și cei care promovează Timișoara, plus reprezentanți ai Asociației TM2021. Oamenii care au venit la standul Timișului au fost interesați și de viitoarea Capitală Culturală a Europei. Un succes deosebit l-a avut un meșter popular din Timiș. Este vorba despre Liviu Iancu Popa, din Birda, care a împletit de zor coșuri de nuiele la Romexpo, spre încântarea sau mirarea vizitatorilor, care au Pe scena târgului au fost prezentate și dansuri tradiționale din Banat, cu Ansamblul Izvorașul din Buziaș. De altfel, „stațiunea inimii” este și ea prezentă și la târg, în standul Timișului, cu ofertele din zonă.

Tema promovării Timișului din acest an, „Banatul pe tavă”, face trimitere la ofertele pe care turiștii le pot găsi în această zonă, de la cele culturale până la cele gastronomice. „Cel mai important motiv pentru care îi invităm pe turiști să ne viziteze îl reprezintă multiculturalitatea și aici oferim o listă a evenimentelor etniilor care trăiesc aici, dar și a locațiilor unde puteți testa cultura lor gastronomică. În ce privește ocaziile, de departe, cea mai importantă o reprezintă programul cultural al Asociației 2021, la care noi am adăuga evenimente consacrate precum Concertul din Peștera Românești, unic în țară, Festivalul papricașului de la Buziaș, Zilele Lacului Surduc”, spune Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș. Cei care au trecut pe la standul Timișului au putut mânca pită cu untură și au putut vedea cât de bune sunt haioșele cu gem și au primit și un pahar de vin, pentru a se putea convinge cât de bune sunt licorile din această parte de țară.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Mai sărbătorim revoluția în decembrie 2025?

Imediat după ce Timișoara s-a eliberat, iar Bucureștiul l-a trimis la Târgoviște pe dictatorul Nicolae…

2 ore ago

S-a semnat contractul de lucrări pentru stațiile electrice din Ghiroda

Vineri, 20 decembrie, a fost semnat contractul pentru instalarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice…

3 ore ago

Încă un meci de pus în ramă! Lugojul bate Brașovul în decisiv

O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…

13 ore ago

Campioana din Cluj a tremurat până în ultima secundă pentru victorie, în faţa unei Timişoare renăscută în ultimul sfert

Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…

16 ore ago

Accident fără victime, dar cu pagube şi multe surprize… neplăcute

Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…

18 ore ago

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale

Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…

20 de ore ago