Categories: Economic

Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Cu pită cu untură, vin din dealurile Silagiului, un meșter popular care împletește coșuri de nuiele și multă culoare – așa s-a prezentat Timișul la Târgul de Turism al României, de la București. A fost pentru prima dată când consiliul județean și Primăria Timișoara, alături de alți parteneri, au mers împreună să promoveze Timișul.

Timișul s-a dus în capitala României cu mai mulți reprezentanți la târgul de turism. Sunt acolo, pentru a prezenta ce are mai frumos cel mai vestic județ al țării, cei de la stațiunea Buziaș, cei de la Margina și cei care promovează Timișoara, plus reprezentanți ai Asociației TM2021. Oamenii care au venit la standul Timișului au fost interesați și de viitoarea Capitală Culturală a Europei. Un succes deosebit l-a avut un meșter popular din Timiș. Este vorba despre Liviu Iancu Popa, din Birda, care a împletit de zor coșuri de nuiele la Romexpo, spre încântarea sau mirarea vizitatorilor, care au Pe scena târgului au fost prezentate și dansuri tradiționale din Banat, cu Ansamblul Izvorașul din Buziaș. De altfel, „stațiunea inimii” este și ea prezentă și la târg, în standul Timișului, cu ofertele din zonă.

Tema promovării Timișului din acest an, „Banatul pe tavă”, face trimitere la ofertele pe care turiștii le pot găsi în această zonă, de la cele culturale până la cele gastronomice. „Cel mai important motiv pentru care îi invităm pe turiști să ne viziteze îl reprezintă multiculturalitatea și aici oferim o listă a evenimentelor etniilor care trăiesc aici, dar și a locațiilor unde puteți testa cultura lor gastronomică. În ce privește ocaziile, de departe, cea mai importantă o reprezintă programul cultural al Asociației 2021, la care noi am adăuga evenimente consacrate precum Concertul din Peștera Românești, unic în țară, Festivalul papricașului de la Buziaș, Zilele Lacului Surduc”, spune Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș. Cei care au trecut pe la standul Timișului au putut mânca pită cu untură și au putut vedea cât de bune sunt haioșele cu gem și au primit și un pahar de vin, pentru a se putea convinge cât de bune sunt licorile din această parte de țară.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara intră în hanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects cu domeniul Psihologie

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…

27 de minute ago

Timișoara are primul viceprimar votat, Ruben Lațcău

Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…

52 de minute ago

Raoul Trifan despre Mircea Geoană: “Poți scoate omul din PSD, dar nu poți scoate PSD-ul din om”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…

3 ore ago

Liderii PSD Ciolacu, Grindeanu și Simonis au mințit. Au fost la Nisa cu avionul plătit de Nordis

G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…

3 ore ago

Discuții cu președintele FRF. Conducerea CJT și cea a UPT caută soluții pentru finanțarea echipei de fotbal

Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…

4 ore ago

Descoperă noua tendință de shopping cu haine și accesorii de probă!

Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…

6 ore ago