Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Cu pită cu untură, vin din dealurile Silagiului, un meșter popular care împletește coșuri de nuiele și multă culoare – așa s-a prezentat Timișul la Târgul de Turism al României, de la București. A fost pentru prima dată când consiliul județean și Primăria Timișoara, alături de alți parteneri, au mers împreună să promoveze Timișul.

Timișul s-a dus în capitala României cu mai mulți reprezentanți la târgul de turism. Sunt acolo, pentru a prezenta ce are mai frumos cel mai vestic județ al țării, cei de la stațiunea Buziaș, cei de la Margina și cei care promovează Timișoara, plus reprezentanți ai Asociației TM2021. Oamenii care au venit la standul Timișului au fost interesați și de viitoarea Capitală Culturală a Europei. Un succes deosebit l-a avut un meșter popular din Timiș. Este vorba despre Liviu Iancu Popa, din Birda, care a împletit de zor coșuri de nuiele la Romexpo, spre încântarea sau mirarea vizitatorilor, care au Pe scena târgului au fost prezentate și dansuri tradiționale din Banat, cu Ansamblul Izvorașul din Buziaș. De altfel, „stațiunea inimii” este și ea prezentă și la târg, în standul Timișului, cu ofertele din zonă.

Tema promovării Timișului din acest an, „Banatul pe tavă”, face trimitere la ofertele pe care turiștii le pot găsi în această zonă, de la cele culturale până la cele gastronomice. „Cel mai important motiv pentru care îi invităm pe turiști să ne viziteze îl reprezintă multiculturalitatea și aici oferim o listă a evenimentelor etniilor care trăiesc aici, dar și a locațiilor unde puteți testa cultura lor gastronomică. În ce privește ocaziile, de departe, cea mai importantă o reprezintă programul cultural al Asociației 2021, la care noi am adăuga evenimente consacrate precum Concertul din Peștera Românești, unic în țară, Festivalul papricașului de la Buziaș, Zilele Lacului Surduc”, spune Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș. Cei care au trecut pe la standul Timișului au putut mânca pită cu untură și au putut vedea cât de bune sunt haioșele cu gem și au primit și un pahar de vin, pentru a se putea convinge cât de bune sunt licorile din această parte de țară.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

strategie

Cum vrea PNL Timiș să-l facă pe Cosmin Contra mascota filialei, printre ceaune și fum de grătare

Cu puțin timp în urmă, secretarul general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, le-a prezentat colegilor de partid o așa-numită strategie pentru „îmbunătățirea activității organizației PNL Timiș”. Popoviciu i-a anunțat pe liderii liberali că acest document trebuie să le țină de acum înainte loc de „Biblie de căpătâi”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum vrea PNL Timiș să-l facă pe Cosmin Contra mascota filialei, printre ceaune și fum de grătare
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu puțin timp în urmă, secretarul general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, le-a prezentat colegilor de partid o așa-numită strategie pentru „îmbunătățirea activității organizației PNL Timiș”. Popoviciu i-a anunțat pe liderii liberali că acest document trebuie să le țină de acum înainte loc de „Biblie de căpătâi”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum vrea PNL Timiș să-l facă pe Cosmin Contra mascota filialei, printre ceaune și fum de grătare
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com