Categories: Economic

Cat de legal este sa vinzi un proiect Start-Up National? OLX vrea raspuns oficial de la guvern

Peste 200 de proiecte Start-Up Nation au fost scoase la vânzare pe cea mai populară platformă de anunțuri online. Nu s-a arătat nimeni interesat de cumpărare, dar reprezentanții site-ului au cerut oficial să li se comunice dacă aceste tranzacții sunt legale.

Prin programul Start-Up Nation, o firmă nou înfiinţată primeşte o finanţare de până la 200.000 de lei, care poate reprezenta 100% din valoarea proiectului. În sesiunea 2017 au fost declarate câştigătoare circa 8.600 de planuri de afaceri. În scurt timp, în jur de 200 dintre acestea au fost scoase la vânzare pe… OLX. Reprezentanţii platformei de anunţuri online au cerut o opinie de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), pentru a evita neregulile. „OLX urmăreşte acest subiect încă de la primele anunţuri apărute. În acelaşi timp, investigăm aspectele legale ce ţin de comercializarea acestor tipuri de proiecte. Am făcut şi o solicitare către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în acest sens. Cnform protocolului şi termenilor şi condiţiilor, acceptăm astfel de anunţuri atât timp cât obiectul afacerii nu este de tip piramidal, nu implică videochat, jocuri de noroc sau tranzacţii virtuale”, au transmis reprezentanții platformei on-line, pentru Agerpres. În ultima jumătate de an au fost scoase la vânzare în jur de 200 de astfel de proiecte, din care 80% în ultimele trei luni. Prețurile cerute sunt cuprinse, în general, între 4.000 şi 5.000 de euro.

Audiat în comisiile parlamentare, înainte de învestire, ministrul Radu Oprea a fost întrebat despre situațiile de acest gen. „Spiritul antreprenorial se vede că este viu în România, că suntem creativi şi inventivi. Sigur că Start-Up Nation este un program care doreşte să crească acest spirit antreprenorial (…) Când am discutat în Comisia economică a Senatului, împreună, dacă este corect să limităm creativitatea celor care aplică, împreună am ajuns la concluzia că nu este bine. Dacă se dovedeşte că, într-adevăr, devine un fenomen sau că are o incidenţă… este până la urmă vorba de un caz izolat sau de mai multe cazuri (…) Dacă sunt probleme izolate, până la urmă fac parte din viaţă şi este normal să se întâmple”, a spus Oprea.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago