CJ Timis afla in martie daca primeste bani de la UE pentru maternitatea de la Judetean

Maternitatea de lângă Spitalul Județean mai are de trecut un ultim hop înainte de a primi bani de la UE. E încă unul dintre proiectele anunțate de multă vreme de CJ Timiș și care ar trebui aprobat la finanțare în câteva săptămâni. Șantierul va începe, în cel mai fericit caz, în 2019.

Noua maternitate va fi construită lângă Spitalul Județean, cel mai probabil printr-un proiect comun româno-maghiar. Este vorba despre „Clinica de Obstetrică Ginecologie, în cadrul proiectului strategic «Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie între Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara și Clinica de Pediatrie din Szeged”. „Maternitatea este depusă pe progamul de cooperare transfrontalieră România – Ungaria. Am depus nota conceptuală, am trecut de prima evaluare, suntem la ultima evaluare. Dacă vom trece și de aceasta și vom fi câștigători, vom semna contractul și apoi vor fi demarate proiectul și execuția propriu-zisă. Până în martie ar trebui să știm acest lucru”, a precizat președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Totuși, nu vă imaginați că lucrările vor începe prea curând. Conform aceluiași Dobra, șantierul nu va putea deschis până în 2019, pentru că trebuie parcurse mai multe proceduri.

Noua maternitate va fi construită între Spitalul Județean și Casa Austria, pe un teren de 5.000 metri pătrați, aflat în domeniul public al județului Timiș. Spitalul va avea două secții de Obstetrică și Ginecologie, una de Neonatologie și un compartiment de Anestezie și Terapie Intensivă. Sursa principală de de finanțare este Programul Interreg V-A România – Ungaria, Axa prioritară 4 – Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății. Conform estimărilor CJ Timiș, suma totală de care este nevoie pentru construirea acestui spital este de 36,9 milioane de lei. Cheltuielile pentru ridicarea efectivă a maternității se ridică la 29,9 milioane de lei. Restul banilor sunt necesari pentru proiectare și asistență tehnică, utilități dar și dotare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago