Categories: Economic

Drumuri asfaltate de 850.000 de euro, cu bani de la UE, in Jimbolia

Orașul Jimbolia se va putea lăuda, din 2019, cu șosele ca-n palmă. Totul, grație unui proiect transfrontalier care include și trei parteneri din Serbia. Banii vin în cea mai mare parte de la UE și vor face și ca drumul spre punctul de frontieră de la Lunga să fie mai accesibil.

În august 2017 a început implementarea proiectului „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, în care sunt implicate, ca parteneri, Regia Publică de Drumuri Serbia, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program. Obiectivul principal al proiectului este „contribuția la mobilitate în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătățirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și prin înființarea unor structuri de cooperare transfrontaliere”. Practic, în Jimbolia, este vorba despre reabilitarea străzilor adiacente Drumului Național 59 C, care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo – Lunga. Mai exact, vor fi refăcute tronsoanele Calea Mărășești – între Calea Kikindei și str. Basarabia, str. Ioan Slavici – între str. Republicii și str. Spre Ves, str. Liviu Rebreanu – între str. Peter Jung și str. Spre Vest. Urmează să fie lansată licitația pentru proiectul tehnic pentru lucrarea „Reabilitarea străzilor adiacente Drumului Național 59 C din Jimbolia”. Șantierul este prevăzut să înceapă în septembrie 2018, urmând a se finaliza până în august 2019. Bugetul total al proiectului este de 1,8 milioane de euro, din care 1.5 milioane, finanțare nerambursabilă. Orașului Jimbolia îi revin 845.140,72 euro, din care 718.369,61 euro din fondurile Uniunii Europene.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago