Cu drujba pe CD Loga. Primaria taie salcamii plantati acum 45 de ani

Salcâmii de pe Bd. CD Loga vor deveni istorie. Sunt prea bătrâni pentru a mai fi siguri, așa că se trece la curățenie. Urmează să fie plantați alți arbori, dar încă nu s-a stabilit din ce fel de specii.

În centrul orașului au apărut drujbele. Mai exact, pe Bd. C.D. Loga, unde muncitorii au început să taie salcâmii. Sunt prea bătrâni, spun cei din primărie, și există avize de la toate instituțiile. „Tăiem arborii care prezintă pericol, pe Bd. CD Loga este vorba despre salcâmi. Din punct de vedere fitosanitar, peisagistic, durata de viață a salcâmilor ornamentali este de 15-20 de ani, în funcție de specie. Salcâmii de pe Loga au fost plantați în 1973. Asta spun proceselor-verbale de recepție. Avem toate avizele, inclusiv de la Agenția de Mediu”, spune reprezentanții Direcției de Mediu din Primăria Timișoara. Conform acestora, salcâmii de pe Loga sunt un adevărat pericol, iar oamenii care locuiesc în zonă s-au plâns de mai multe ori. Strada nu va rămâne însă „cheală”, pentru că vor fi plantați alți arbori. Încă nu se știe din ce specii, iar acest lucru urmează să fie stabilit și în urma unor consultări cu specialiștii de la Universitatea de Științe Agricole. „Toți vor fi înlocuiți, va veni un aliniament nou de arbori. Deocamdată se fac tăieri parțiale, iar acolo unde se taie se înlocuiesc cât de rapid.Plantările trebuie făcute ca din punct de vedere peisagistic să se poată dezvolta coronamentul”, mai spun cei de la PMT. În zonă ar putea fi plantați chiar și salcâmi, dar printre variantele propuse sunt și diverse specii de platan, lichidambar sau paulovnia. Încă un amănunt important: nu vor fi plantați puieți, ci direct arbori mai înalți.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

38 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

58 de minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

O oră ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago