Categories: Social

Mare grija sa nu va inghete tevile de apa! Sfaturi de la Aquatim

Urmează zile extrem de friguroase, așa că este obligatoriu să vă protejați de îngheț instalațiile de apă. Cei de la Aquatim au câteva sfaturi pentru consumatori, astfel încât aceștia să nu aibă parte de cheltuieli suplimentare.

În Timiș este în vigoare, cel puțin până pe 1 martie, un cod galben de ger. În aceste condiții, societatea Aquatim le transmite consumatorilor câteva recomandări, pentru a preveni înghețarea instalațiilor de apă și eventualele pagube provocate de aceasta. „Este absolut necesar ca instalațiile de apă care nu sunt montate în cămine să fie protejate cu materiale termoizolante. Contoarele montate în cămine sunt, în principiu, ferite de îngheț, dar este bine să verificați închiderea etanșă a capacului căminului și să protejați cu materiale textile contorul. Toate instalațiile de apă expuse frigului, cum ar fi cele montate în aer liber sau în spații neîncălzite trebuie fie scoase din funcțiune și golite de apă înainte de venirea vremii reci, fie să aibă parte de protecţie la îngheț. Pentru a rezista iarna afară, conductele de apă au nevoie de un strat protector termic. Astfel de «haine» pentru îmbrăcat conductele se găsesc în magazinele de bricolaj sau de pe piața construcțiilor și sunt, de regulă, tuburi din materiale termoizolante, care se montează cu ușurință pe acestea. Este esențial ca toate îmbinările unei instalații să fie protejate corespunzător, pentru că un mic «buzunar» de apă expus temperaturilor negative poate îngheța în mai puțin de o oră și bloca astfel întreaga instalație”, spun cei de la societate de apă-canal. De asemenea, fiți cu mare grijă, pentru că, în cazul în care contorul de apă a înghețat, nu trebuie folosite apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea sa. „Clienților le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor și vor suporta cheltuielile aferente, când contorul s-a defectat nefiind protejat suficient”, au mai transmis cei de la Aquatim. Dacă apar probleme, puteți contacta non-stop dispeceratul companiei, la numerele de telefon 0356-914, 0256-201.362 și 0756-119.528.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

39 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago