Categories: PartideUltima ora

Robu a cedat in fata primarilor „rebeli”. Gest marlanesc la adresa lui Coifan

BPJ al PNL Timiș urma, joi seară, să discute sancțiunile la adresa a trei primari, găsiți „vinovați” că nu-i ridică osanale președintelui Nicolae Robu. În cele din urmă, sancțiunile nici măcar n-au fost puse pe tapet, se pare în urma unui telefon primit de Robu de la Ludovic Orban. Seara n-a fost lipsită de incidente, Robu având un gest de bădăran la adresa lui Viorel Coifan.

Pe motiv că ar fi dat declarații în presă la adresa președintelui Nicolae Robu, primarii Dănuț Groza – Sânnicolau Mare și Alin Nica – Dudeștii Noi, iar ulterior Petre Roman – Deta, au fost convocați joi seara la judecata Biroului Politic Județean al PNL Timiș pentru a fi sancționați, eventual chiar cu excluderea din partid. Spre surprinderea urâtă a lui Robu, cei trei „acuzați” au venit la ședință însoțiți de 20 de primari din județ. La aceasta se adaugă o rezoluție adoptată în unanimitate în seara precedentă de TNL Timiș, prin care s-a cerut conducerii de la seniori să nu treacă la nicio sancțiune la adresa edililor.

Ședința a fost extrem de tensionată, ea demarând cu un episod jenant. Văzându-l pe consilierul județean Viorel Coifan, fost președinte timp de opt ani al PNL Timiș, Robu i-a cerut să părăsească sala fiindcă nu ar fi membru BPJ. În paranteză trebuie spus că la ședințele BPJ participă, deși nu sunt membri, Ionuț Nasleu și Cătălin Iapă, consilierii de la primărie. În semn de solidaritate cu Coifan, toți cei 20 de primari au părăsit sala, gest la care Robu nu s-a așteptat. El a mers totuși după ei, rugându-i să se întoarcă. După vreo 20 de minute de parlamentări în fața sediului și în văzul trecătorilor, toți s-au întors în sală. A urmat un discurs de mai bine de o oră, în care Robu s-a lăudat cu realizările sale, iar apoi au început dezbaterile.

Dănuț Groza și Alin Nica au făcut un drastic rechizitoriu la adresa lui Robu, reproșându-i modul în care conduce filiala. Groza a venit cu argumente că demiterea sa din funcția de președinte al PNL Sânnicolau Mare a fost nestatutară. Ambii i-au spus că nu l-au calomniat niciodată în presă, ci doar au avut reacții la unele decizii și declarații ale lui Robu. Cei doi i s-au adresat lui Robu tot timpul cu titulatura de „președinte contestat”, fiindcă există la București o contestație încă nerezolvată a alegerilor din vara anului trecut. „Trăiți într-o realitate paralelă. Noi vă spunem adevărul în față, nu ca trepădușii pe care-i aveți în jur și pe care i-ați plătit cu tot felul de sinecuri”, i-a spus la un moment dat Nica lui Robu, iar acesta a început să-și facă cruci: „Dumnezeule, ce aud!”. „Nu-L băgați pe Dumnezeu în discuția asta”, i-a tăiat-o scurt Nica.

Robu a mai spus că el n-a vrut niciodată excluderea primarilor, dar toți membrii BPJ au cerut acest lucru, iar el s-a împotrivit. „Vă suntem veșnic recunoscători, dle Robu, deci ceilalți sunt vinovați, nu dumneavoastră. Totdeauna alții sunt vinovați, niciodată dumneavoastră (…) Proștii nici măcar nu cunosc Statutul. Cei cu funcții la nivel național nu pot fi excluși decât de Biroul Permanent Național”, a mai spus Nica, făcând trimitere la faptul că atât el, cât și Dănuț Groza, sunt în conducerea Ligii Aleșilor Liberali, el fiind chiar prim-vicepreședinte. De altfel, propunerea de sancționare nici măcar n-a mai fost pusă în dezbatere. Potrivit unor surse din partid, în dimineața zilei de joi, Ludovic Orban l-a sunat pe Robu și i-a cerut să-și bage mințile în cap în privința sancționării primarilor.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

4 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

9 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

12 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

12 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

12 ore ago