Categories: Partide

Robu anunta alegeri in 12 organizatii locale. Un primar il contrazice: Nu s-a schimbat nimic

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, anunță alegeri în 12 organizații locale, unele cu primari „rebeli”, altele cu rezultate slabe. Scrutinul ar trebui să aibă loc în două săptămâni, dar lucrurile nu par clare nici de această dată. Precedentul de la Sânnicolau Mare încă pare să atârne greu, deși Robu spune că „există deschidere către primari”.

„Am avut o ședință de BPJ și am luat câteva hotărâri importante. Am decis ca in următoarele 2 săptămâni să se organizeze alegeri în cele 12 organizații in care nu am avut, pentru că vechile conduceri nu au vrut să le facă. Îmi doresc să înceteze definitiv aceste tensiuni și mai ales manifestările publice care fac rău partidului și-l decredibilizează. Putem să ne contrazicem în interiorul partidului. Toată lumea a văzut că de când sunt președinte totdeauna am invitat la a se vorbi deschis, a mi se aduce critici când percepția unor colegi este că greșesc. Vrem să întărim partidul, să câștigăm cât mai multe voturi, să ajungem la putere în Timișoara și în cât mai multe localități din judet, respectiv să câștigăm CJ, să avem o majoritate care să ne permită să numim președintele”, a anunțat președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Conform acestuia, ar urma să aibă loc alegeri în Deta, Belinț, Birda, Bucovăț, Dudeștii Noi, Ghizela, Iecea Mare, Nițchidorf, Moravița, Pesac, Tomnatic și Secaș. „Fiecare zi e o ocazie de a aplana tensiunile. Cred că fiecare a tras învățămintele de rigoare. Există deschidere de la conducerea actuală către toți membrii și mai ales primarii PNL. Pot fi antipatii, pot fi diferențe de percepție nu e nicio problemă. PNL Timiș este o entitate în care democrația este la ea acasă”, a completat Robu.

Cu toate acestea, cel puțin unul dintre primarii „rebeli” nu prea vede lucrurile în aceeași cheie. Asta pentru că, spune Alin Nica, de la Dudeștii Noi, la precedenta ședință a BPJ, „rebelii” au avut două solicitări adresate șefului filialei, care însă n-a ținut cont de ele. „Eu nu știu nimic despre organizarea de alegeri. Nu m-a anunțat nimeni oficial. După cum se vede, aflu din presă. Din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic față de joia trecută, când noi, primarii, am pus două condiții. Prima este anularea alegerilor de la Sânnicolau Mare, astfel încât să li se permită consilierilor locali și primarului să candideze la funcții în organizație, dacă doresc acest lucru. A doua este ca peste tot unde avem primari, aceștia să poată fi președinți de organizație, bineînțeles cu respectarea procedurilor legale și statutare. Dacă nu sunt îndeplinite aceste condiții, eu nu voi participa la aceste alegeri. Le vom organiza, dacă vom fi anunțați oficial, dar nu vom participa. Avem și dreptul de a nu candida”, afirmă Nica. Vă reamintim, în toamna trecută, la Sânnicolau Mare au avut loc alegeri în filiala PNL, consilierii locali și primarul Dănuț Groza nefiind anunțați de organizarea acestora și, deci, neparticipând. Cu doar câteva zeci de membri în sală, președinte a fost ales un liberal sub conducerea căruia vechiul PNL n-a făcut niciodată mai mult de 6% în Sânnicolau Mare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

22 de secunde ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago