Samartinean, despre protocolul cu PSD: Vrem sa fim componenta activa, la masa, nu sub masa

Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș, a explicat de ce la nivel politic s-a luat decizia ca vicepreședintele CJ să voteze contra bugetului județului. Sămărtinean susține că nu s-a pus nicio clipă problema excluderii Roxanei Iliescu din partid.

Cornel Sămărtinean spune că a transmis această recomandare Roxanei Iliescu pentru că bugetul Cj Timiș este unul care nu putea fi votat, fiind unul social. Decizia a fost luată la nivel de partid. „PMP a votat împotrivă fiindcă consideră acest buget pe care PSD l-a adus în discuție un buget prost, un buget social, un buget care nu poate fi votat de PMP nici pe componentele bugetului, nici în integritatea lui. Nu putem fi de acord ca un județ ca și Timișul să aibă 60-70% componentă socială. Nu putem accepta din 641 milioane lei, cifre de 360 milioane lei către Direcția Socială. Este inadmisibil ca un județ ca și Timișul, care are 2% șomaj, să plătească foarte mulți bani pe ajutoare sociale. E nevoie de bugete care să genereze forță de muncă, nu să încercăm să plătim noi munca în forma cea mai de jos. Așa cum este constituit bugetul nu putem să fim de acord cu 4,5% investiții alocate direct de consiliul județean, adică 23 milioane lei pentru investiții. Ce facem cu județul ăsta, chiar nu avem nimic de construit?”, a spus Sămărtinean.

Și reprezentanții PSD au reacționat, atunci când Roxana Iliescu a anunțat că nu votează bugetul, cerându-le celor de la PMP să-și clarifice problemele din partid. PSD și PMP au semnat un protocol de colaborare la nivel județean. Sămărtinean spune însă că nu a fost consultat, ca și lider politic, înainte de a se vota bugetul, de reprezentanții PSD, iar protocolul rămâne în picioare, dar este perfectibil. Practic, Sămărtinean spune că PMP vrea să fie activ în cadrul acestui protocol pe care-l are cu PSD. El a afirmat că nu are nicio problemă cu Roxana Iliescu, deși existau informații că dacă vicepreședintele refuza să respecte ordinele (sau „recomandările”) de partid în ceea ce privește votul bugetului CJ Timiș risca să fie exclusă. Liderul PMP Timiș spune că nici vorbă de așa ceva… ba din contră, declară că vicepreședintele CJ Timiș își face treaba… „Noi dorim să fim componentă activă și reală, la masă și nu sub masă. (…) Lucrurile importante trebuie discutate și decise ulterior la masă. Noi, cu PSD, avem un protocol. El există în continuare și nu avem niciun fel de problemă din acest punct de vedere. Ne asumăm responsabilitatea să încercăm să impunem programele noastre politice acolo unde funcționăm. Noi ne dorim parteneri reali, credibili, serioși și activi. Noi nu am încheiat acest protocol numai pentru o persoană, pentru un post de vicepreședinte, avem nevoie să fim membri în luarea deciziilor. Roxana Iliescu este într-o funcție la consiliul județean, își face treaba, nu sunt probleme”, a spus Sămărtinean.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

13 ore ago

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu, pe şantierul porţiunii cu tuneluri de pe Autostrada A1

Constructorul lotului lipsă din autostrada A1, Lugoj - Deva, celebra porțiune cu tuneluri pentru urși,…

17 ore ago

Cum se poate dezvolta comuna Dumbrăviţa printr-o colaborare cu UPT. Întâlnire între rectorul Florin Drăgan şi primarul Horia Bugarin

Zilele trecute, primarul comunei Dumbrăviţa, Horia Bugarin, s-a întâlnit cu rectorul Universităţii Politehnica, Florin Drăgan,…

17 ore ago

Progres vizibil la lucrările pentru viitorul Pasaj Solventul

Pe șantierul pasajului Solventul se  înregistrează un progres vizibil, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău. El a…

18 ore ago