Categories: Sport

Au platit tribut greu evolutiei din prima repriza. Timisoara Saracens, eliminata din Cupa Romaniei

Fără 9 jucători de la națională, dar și contra unui arbitraj slab prestat de Răzvan Vasiliu, Timișoara Saracens a capotat la București, în fața CSM-ului, în prima semifinală a Cupei României. Chiar și așa, diferența s-a făcut în prima parte, când gruparea bănățeană a fost inexistentă, iar meritele învingătorilor nu trebuie scăzute, deoarece au făcut totul pentru a obține calificarea. Gazdele s-au impus cu 27-22 (17-0).

În prima repriză, bănățenii au fost corijenți în defensivă, ratând multe placaje și pierzând destule tușe, iar CSM-ul a punctat la fiecare fază când a intrat în 22-ul advers. Sobota și Prunaru au freușit două eseuri, transformate de Faasen, care a ratat și un drop, din poziție favorabilă. În partea secundă, Lemnaru a readus speranțele, reușind rapid un eseu, netransformat însă, apoi Faasen a ratat două lovituri de pedepasă. Conache a adus 3 puncte pentru oaspeți, dar Carpo cu un eseu transformat de Bratu și Baron cu o penalitate au făcut ca balanța să încline decisiv spre gazde, 27-8. În ultimele 10 minute, Timișoara a făcut un adevărat forcing în 22-ul advers și a reușit două eseuri, prin Morrison și Apoua, transformate de Conache, dar cam târziu pentru a răstura situația. S-a încheiat 27-22, iar Timișoara părăsește Cupa României, trofeu pe care l-a câștigat în ultimele trei ediții.

Timișoara Saracens: Militaru, Sabău, Pungea, Mureșan, Drenceanu, Morrison, Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Zaharia, Popa, Manumua, Lemnaru, Conache. Au mai intrat: Halalilo, Apoua, Mariș, Doyle, Luiters.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

39 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago