Realizări de 10 milioane de euro, din care peste jumătate din contracte încheiate cu Primăria Timișoara. Cu asta se laudă, pe 2017, SDM, care are monopol pe străzi, trotuare, semafoare și indicatoare rutiere. Muncitorii au făcut marcaje rutiere de aproape 900.000 de euro, în timp ce pentru parcări nu s-au cheltuit decât 180.000 euro!
SC Drumuri Municipale Timișoara SA și-a întocmit raportul de activitate pentru 2017, în care a avut un numărul mediu de salariați de 351, în creștere față de anul precedent. Lucrările executate sunt „întreținere si reparatii drumuri și străzi; construcții de drumuri și străzi noi; construcții civile; administrare parcări publice și a locurilor de staționare pe străzile cuprinse în zona de aplicare a Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare TimPark; administrare panouri de afișaj; servicii de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate; servicii publice de curățenie; activitatea de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara; comercializarea de materiale și semifabricate; lucrări de deszăpezire și combatere a poleiului; încercări de laborator”.
Totalul „realizărilor” în anul 2017 este 45,6 milioane de lei, din lucrări în baza contractelor încheiate cu Municipiul Timișoara si alți beneficiari, parcări, afișaj, ridicări de mașini și închirieri de spații. Aproape 27 de milioane de lei din această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor executate pentru primărie. Întreținerea și reparația străzilor au costat bugetul local 13,7 milioane de lei, sumă în care intră și intervențiile făcute, cel puțin scriptic, la nu mai puțin de 641 locuri de parcare. Lucrări de întreținere străzi din pământ și piatră spartă au fost evaluate la 4,2 milioane de lei. Serviciile de deszăpezire au costat, de asemenea, 283.809 lei. SDM a încasat și 1,38 milioane de lei din servicii de curățenie. Pentru alți beneficiari, SDM a prestat lucrări de 10,48 milioane de lei. O parte infimă a venit din vânzări de diverse materiale și închiriere utilaje, iar 9,4 milioane de lei a reprezentat contravaloarea modernizării drumurilor din comuna Birda – 1,9 milioane și modernizarea drumului comunal DC190 Ghilad- Gad – 7.5 milioane. De remarcat că la șoselele din Birda și Ghilad SDM a muncit și în 2016.
Un capitol special îl reprezintă gestionarea parcărilor din Timișoara. Suma totală care a intrat în conturile SDM este de 7,59 milioane de lei, cu… 7.000 de lei mai mult decât în 2016! cei mai mulți bani – adică 7,44 milioane – provin din sistemul Timpark / abonamente, carduri, parcări, vouchere, SMS, blocări roți, taxe penalizări. Și pentru că tot se plâng timișorenii că nu există parcări, raportul SDM nu face decât să confirme asta. Singura parcare realizată din fonduri proprii este cea de 178 de locuri de pe strada Martir Elena Nicoară, care a costat 836.099 lei. Ca să nu se spună că n-au făcut nimic, cei de la SDM au trecut în raportul de activitate și proiectele tehnice pentru alte cinci parcări, actele fiind „în curs de avizare”. Parcările ar urma să fie amenajate pe străzile Liege, Mangalia, Aștrilor, Intrarea Lungă și Bd. General Dragalina. În total, ar fi vorba despre exact 398 locuri de parcare. În raportul pe 2016, SDM anunța că a realizat 177 locuri de parcare, care au costat 1,2 milioane. Oricum, la încasări de peste 7,6 milioane, societatea a făcut o singură investiție, și aceea de sub 900.000 lei.
Cel mai interesant capitol este însă cel dedicat lucrărilor de întreținere a semnalizării rutiere. Reamintim, SDM are monopol pe ceea ce înseamnă stâlpișori, semafoare și indicatoare rutiere. Și nu are degeaba acest monopol, pentru că activitatea se dovedește a fi aproape la fel de profitabilă ca și cea legată de parcare! Oricât de incredibil ar părea, această activitate a adus în conturile SDM nu mai puțin de 7,37 milioane de lei! Suma se împarte astfel: semafoare – 2,3 milioane, indicatoare – 961.840,78 lei și, atenție, marcaje rutiere – 4,09 milioane lei! Altfel spus, angajații SDM au „desenat” pe străzile Timișoarei de aproape 900.000 euro! Nici din acest raport nu se poate afla dacă societatea merge pe plus sau este în pierdere.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…