Categories: Invatamant

La o scoala din Timisoara s-au pierdut sase lucrari de la o proba a simularii Evaluarii Nationale! Elevii repeta examenul

Simularea Evaluării Naționale nu s-a încheiat pentru toți elevii. Șase elevi de la o școală din Timișoara vor repeta o probă, după ce profesorii… le-au pierdut lucrările.

Totul s-a întâmplat la Liceul „Jean Louis Calderon” din Timișoara. Deși examenul de limba română a trecut demult, iar majoritatea elevilor au aflat notele, șase copii vor fi nevoiți să repete proba. Lucrările pe care le-au predat aceștia parcă au intrat în pământ și nu le mai găsește nimeni. S-au pierdut undeva pe traseu, între profesorii care le-au corectat și cei care le-au preluat.La simulare, lucrările se corectează în școală și sunt predate directorului, după ce au fost „puse” notele. Pe acest traseu însă, cele șase lucrări au fost pierdute. Profesoara care a corectat lucrările le-a predat directorului, iar acesta, atunci când le-a preluat, nu le-a numărat. Mai târziu, profesorii au aflat că lipsesc șase lucrări și… ia-le de unde nu-s… Prin urmare, vineri, 23 martie, cei șase elevi de la Liceul Calderon vor da din nou proba la Limba Română, cu acordul lor, al părinților și al Ministerului Educației Naționale.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș derulează o anchetă pentru a găsi vinovatul pentru pierderea acestor lucrări. „Mi-am asumat partea de responsabilitate, în sensul că în momentul în care mi-au fost predate de la unul dintre corectori nu le-am numărat. Am anunțat imediat Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației și vineri pentru cei șase copii, cu acordul părinților și al elevilor, reluăm proba. La simulare, școala este și centru de evaluare, și centru de examen. Pe un examen real, astfel de lucruri nu se pot întâmpla, pentru că centrul de examen și evaluare sunt separate. Evenimentul este regretabil și îmi pare foarte rău, eu sunt pus la dispoziția Inspectoratului Școlar. Probabil va urma o anchetă a comisiei județene și colega noastră va fi la rândul ei anchetată de comisia din școală”, a spus Ion Ionici, directorul Liceului Calderon din Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

3 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

3 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

4 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

4 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

4 ore ago