Categories: Primăria Timişoara

Deszapezire SF la Timisoara. Vei putea verifica de pe telefon daca trec masinile pe strada ta

Ți se pare că pe strada ta nu au trecut utilajele de deszăpezire? În viitor, vei putea verifica de pe telefon. Asta susține primarul Nicolae Robu, care spune că viitoarele contracte vor fi atât de tehnologizate, încât se va ști în fiecare secundă ce fac utilajele. Există însă un risc.

Contractele de deszăpezire ale Primăriei Timișoara vor expira în luna aprilie și urmează să fie organizată o nouă licitație. Între timp, sunt întocmite caietele de sarcini, care vor fi extrem de detaliate și de exigente. „Toate străzile vor fi prinse în noile contracte, pentru că toți cetățenii trebuie să aibă parte de asistență din partea administrației locale. Ca să se poată intra pe toate străzile, o să cerem utilaje de toate gabaritele. Va fi obligatoriu să aibă sistem de monitorizare computerizată și vrem să facem ca fie de pe telefon, fie de pe calculator, fiecare cetățean să poată urmări procesul de deszăpezire. Să știe câte utilaje sunt pe teren, de câte ori s-a trecut cu utilajele, dacă se mișcă sau nu, dacă sunt cu lama ridicată sau nu. Vom folosi culori diferite, pentru a marca traseele. Orice contribuabil va putea vedea cu ochii lui dacă se lucrează”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Contractele actuale încheiate încă din 2011 cu Retim și SDM expiră în aprilie, după ce au fost prelungite în noiembrie 2016. Ele includ însă numai aproximativ 900 din cele 1.200 de străzi ale Timișoarei. Cele două firme aveau la dispoziție aproape 26 de milioane de lei pentru acest serviciu, din 2011 încoace. Până în 2016, ele încasaseră, în total, 8,2 milioane de lei. Robu admite totuși că am putea avea surprize, iar la licitație să nu se prezinte nimeni, tocmai din cauza condițiilor extrem de stricte. „Eu spun că în iarna 2018/2019 vom avea așa ceva, proxima iarnă. Sper să terminăm licitația, va fi un caiet de sarcini foarte exigent. Există riscuri, dar trebuie să le asumăm și trebuie să ridicăm ștacheta. Vrem să facem o deszăpezire așa cum permite tehnologia actuală. Vrem să transmitem documentația în Sistemul de Licitații Publice chiar în luna aprilie. Vom lua decizii după cum vor decurge lucrurile”, a declarat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago