Categories: Politicieni

Dobra: PSD Timis e alaturi de Dragnea, anul trecut au fost niste valuri emotionale

PSD Timiș îl susține, ca o echipă responsabilă, pe Liviu Dragnea, președintele partidului. Asta deși, în vara anului trecut, când „proscrisul” Sorin Grindeanu aduna sute de oameni în curtea filialei, s-a strigat chiar și „Jos Dragnea”. Președintele interimar Călin Dobra spune că la mijloc au fost „valuri emoționale”.

Exclus din PSD și rămas aproape singur în Palatul Victoria, premierul Sorin Grindeanu a venit, în iunie 2017, într-o sâmbătă, acasă, la Timișoara. A fost așteptat în curtea filialei de câteva sute de oameni, care l-au aplaudat minute în șir. Grindeanu, la acea vreme președinte al PSD Timiș, era în război cu președintele partidului, Liviu Dragnea. „Iată câți suntem azi aici, membri PSD (…) eu cred că nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară din acest partid de câte ori voi primi recomandări (…) Fuge de oameni, iar un astfel de om nu poate fi președinte”, spunea fostul premier. Acesta insista că PSD-iștii trebuie să fie „de partea bună a istoriei, să nu ne fie rușine de ceea ce facem. Același lucru îl transmit și astăzi și sunt mândru, credeți-mă, sunt extrem de emoționat, dar sunt mândru să văd că sunteți atâția alături de mine”. Între timp, Sorin Grindeanu s-a împăcat cu Dragnea și este acum președintele ANCOM, instituție de la care ia un salariu de câteva mii de euro pe lună.

A rămas în urma fostului premier o filială de partid care a plutit o vreme în derivă. Șeful CJ Timiș, Călin Dobra, a fost numit ulterior președinte interimar și a condus, la ultimul congres, desfășurat la finele săptămânii trecute, o delegație de aproape 100 de oameni. PSD Timiș nu a avut niciun candidat la funcțiiile de vicepreședinte puse la bătaie. Dobra spune acum că nu i s-a părut deloc deplasat ca „disidenții” care au vrut să candideze să nu fie lăsați să vorbească în fața participanților la congres. „O să vă spun cum mi s-a părut ca reprezentant al Comitetului Executiv Național, care am aprobat o strategie și niște pași procedurali privind depunerea candidaturilor. Niște colegi care și-au depus candidaturile nu aveau dosarul de candidatură în regulă. Mai mult decât atât, am aprobat dreptul de a participa toți, să își exprime dreptul de a fi votați de membrii de partid. Consider că acest congresul a arătat foarte clar echipa care va avea responsabilitatea de a pune în aplicare acest proiect”, a declarat acesta.

Și totuși… în curtea PSD Timiș s-a strigat, anul trecut, „Jos Dragnea!”. Dobra spune că acum are o responsabilitate, ca lider de filială, dar și că în iunie 2017 au fost foarte multe… emoții. „PSD Timiș a fost și va fi o echipă puternică și va fi alături de liderul care a reprezentat o funcție de cel mai înalt nivel, funcția de prim-ministru, Sorin Grindeanu. Acum suntem din nou o echipă, am responsabilitatea, ca președinte interimar, să conduc această echipă și bineînțeles că suntem alături de președintele de la nivel național. Cred că au fost anumite valuri emoționale create care, în timp s-au clarificat”, a declarat acesta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

53 de minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

4 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

4 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

5 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

5 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

5 ore ago