Categories: Sport

Evolutie buna, insa final slab! Timisoara invinge Heidelberg, dar calificarea se joaca

Timişoara învinge, dar per total nu convinge! Deşi putea obţine o victorie mult mai clară, campioana României la rugby plăteşte tribut unui final mai slab de joc, iar meciul retur se anunţă de foc.

Timişoara Saracens a învins cu 26-20 (21-3) pe Heidelberger RK în prima manşă a semifinalelor din Continental Shield. Românii au avut un maxim de 18 puncte, dar au cedat iniţiativa pe final şi trebuie să tragă tare în meciul retur, programat în Germania pe 21 aprilie, pentru a-şi îndeplini obiectivul.

Această dublă manşă contează enorm pentru ambele grupări, deoarece nu înseamnă doar calificarea în finala competiţiei ci accederea în sezonul viitor al Challenge Cup, echivalentul Ligii Europa… acolo unde Timişoara s-a aflat în urmă cu două sezoane şi unde Heidelberg încă nu a ajuns.

Ultimele 20 de minute ale primei părţi au fost perfecte pentru bănăţeni, care au reuşit trei eseuri spectaculoase prin Manumua, Tangimana şi Popârlan, toate transformate de Jody Rose. În această perioadă s-a obţinut practic şi victoria, care însă putea fi mai clară. Oaspeţii au reuşit doar 3 puncte în prima parte prin Parkinson, dar în a doua repriză au venit şi două eseuri din partea germanilor, prin Fisiihoi si Coetzee, ambele transformate de Parkinson, care a mai adăugat şi o penalitate. În paprtea secundă, bănăţenii au mai reuşit un singur eseu, după o fază superbă a lui Lemnaru, dar rămas netransformat. S-a încheiat 26-20, după ce vizitatorii au reuşit ultimele lor 10 puncte în prelungirile partidei, astfel că returul se anunţă de foc. (foto: Virgil Simonescu)

Timişoara Saracens: Fercu, Tangimana, Manumua, Popa, Shennan, Rose, Luiters, Stewart, Badiu, Căpăţână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Stewart. Au mai jucat: Rădoi, Apoua, Lazăr, Sabău, Rupanu, Conache, Lemnaru.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

3 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

4 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

5 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

9 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

10 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

11 ore ago