Categories: Partide

Circ! Bodyguarzi, injuraturi si imbranceli la alegerile de la PMP Timis / VIDEO

Circ de doi lei la alegerile din PMP Timiș. Au fost urlete și îmbrânceli, cu membrii de partid scoși în șuturi din sala în care avea loc conferința. E greu de imaginat că astfel de lucruri se pot petrece în anul de grație 2018, într-un partid care se pretinde democratic și vrea să funcționeze bine. UPDATE: Cornel Sămărtinean a câștigat funcția de președinte la un scor care nu mai are nevoie de comentarii.

Un partid mic, dar cu aspirații mari – așa arăta, până sâmbătă, PMP Timiș. De sâmbătă, PMP Timiș este și un partid de neamuri proaste, în care oricine îndrăznește să fie împotriva președintelui de filială trebuie tras la răspundere. Ba poate chiar și tras de păr, așa cum aproape că i s-a întâmplat unei membre de partid a cărei „vină” a fost că era în tabăra Roxanei Iliescu. Ramona Dzitac a fost efectiv târâtă afară din sala de conferințe de gărzile de corp angajate să vegheze la bunul mers al lucrurilor. S-a lăsat cu „piedici” la propriu și cu vorbe grele. În caz că nu știați, pentru funcția de președinte s-au luptat Cornel Sămărtinean și Roxana Iliescu. Și ce dovadă mai mare de democrație într-un partid este că alegerile s-au desfășurat sub atenta supraveghere a unor bodyguarzi? Și ce altă mai bună dovadă de democrație este că alegerile l-au avut ca „maestru de ceremonie” pe Alexandru Mutruc, consilierul deputatului Cornel Sămărtinean, care îi dirija pe cei din sală să scandeze „Sămărtinean, Sămărtinean”?

Fiecare partid are probleme interne, dar fiecare încearcă să păstreze lucrurile sub control. La PMP Timiș, acest lucru nu este însă posibil, cel puțin nu la cum a arătat situația sâmbătă după-amiază. Bodyguarzii au avut treabă inclusiv cu ziariștii, care probabil n-aveau nimic mai bun de făcut decât ca, într-o sâmbătă după-amiază, să asiste la un circ de doi lei. Altfel, echipa lui Cornel Sămărtinean a fost formată exclusiv din „mari oameni”, din toate punctele de vedere, după declarațiile deputatului. Din ea face inclusiv Dorin Cândea, care nu s-a putut abține, în timpul discursului său, să-l perieze pe secretarul general al PMP, Dorel Onaca, prezent la conferință, alături de șeful PMP Caraș-Severin, Ion Tabugan. S-a desprins ideea că PMP nu este sluga PSD și nu vrea să stea sub masă, să aștepte firimiturile aruncate de social-democrați, și că Sămărtinean are în spate oameni cu rezultate, nu Facebook.

Roxana Iliescu a anunțat că are peste 20 de contestații de la președinții de organizații locale, care au reclamat modul în care au fost stabiliți delegații la această conferință de alegeri. A înmânat dosarul secretarului general Onaca și a vorbit în fața unei săli aproape goale. Oamenii au ieșit… la aer, însă au stat doar vreo 3 minute, până au fost chemați înapoi în sală de Cornel Sămărtinean. Mai contează dacă funcția de președinte al PML Timiș a fost disputată între Cornel Sămărtinean și Roxana Iliescu? Nu luăm în considerare nici insinuările că mare parte din cei aproape 330 de delegați ar fi fost, de fapt, angajați la firmele deputatului. Nu. E vorba de bun simț și de eleganță politică. Iar în PMP Timiș nu se poate vorbi despre așa ceva. Pentru că, și în cazul în care Roxana Iliescu este și a fost mereu atât de toxică pentru filială, așa cum au spus, în diverse variante, susținătorii lui Cornel Sămărtinean, lucrurile ar fi trebuit rezolvate în interiorul partidului. Nu în public, cu un circ greu de digerat pentru orice privitor cu o urmă de bun simț în CV.

UPDATE: Cornel Sămărtinean este noul președinte plin al PMP Timiș. Au votat 326 de delegați, din care 303 s-au pronunțat în favoarea deputatului. Roxana Iliescu a adunat 17 voturi, alte 6 fiind anulate.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago