Categories: Cultura

Garana Jazz Festival, ediția 22. Primele concerte din Poiana Lupului

Pianistul Roberto Fonseca, supergrupul Rymden şi trompetistul Sebastian Studnitzky vin la Gărâna Jazz Festival, dar nu sunt singurele surprize. Întâlnirea de jazz din Munții Banatului are loc între 12 și 15 iulie și puteți face deja planurile de minivacanță.

A 22-a ediție a Gărâna Jazz Festival are loc între 12 și 15 iulie, cu oaspeți din Coreea, Suedia, Cuba, Italia, SUA, Franța, Israel, Germania și Norvegia. Primele nume de pe un line-up care va fi, și în acest an, un mozaic de sunete și stiluri au fost anunțate. Rymden este un nou super-grup din care fac parte trei stele ale jazzului scandinav; pianistul norvegian Bugge Wesseltoft și suedezii Dan Berglund la contrabas și Magnus Öström la baterie. Gărâna Jazz Festival va găzdui unul dintre primele lor concerte. Roberto Fonseca, unul dintre cei mai populari muzicieni ai Cubei și cel mai efervescent pianist al generației sale, revine în România cu o prezență specială la Gărâna. Muzica lui Fonseca e dedicată contrastelor – american jazz, world music, bolero și son cubano într-un singur concert mult așteptat. Solista sud-coreeană Youn Sun Nah, unică prin simplitate și improvizație, vine la Gărâna alături de chitaristul suedez Ulf Wakenius, fost membru în Oscar Peterson Quartet. Apreciat pianist italian al ultimului deceniu, Kekko Fornarelli va fi prezent pe scena din Poiana Lupului alături de membrii trioului cu care a lansat albumul „Abaton”.

După concertul de acum trei ani, la Gărâna revine Stefano Battaglia Trio. Pianistul Stefano Battaglia, contrabasistul Salvatore Maiore și bateristul Roberto Dani au un limbaj doar al lor, marcat de o amprentă emoțională puternică și o stilistică originală. Multiplu premiat al ECHO Jazz, trompetistul și pianistul german Sebastian Studnitzky va prezenta în Poiana Lupului proiectul său KY-organic, rezultatul căutărilor lui artistice din ultimii ani și titlul ultimului său album, lansat în 2017. Trei muzicieni europeni cu personalități complementare vor cânta la Gărâna sub numele Bandes Originales. Violoncelistul francez Vincent Courtois și saxofoniștii Daniel Erdman (Germania) și Robin Fincker (Franța) propun o călătorie liberă și riguroasă în lumea cinemaului cunoscut de noi, un soi de reverie muzicală foarte personală. Violonistul polonez Adam Baldych vine la Gărâna alături de grupul norvegian Helge Lien Trio și saxofonistul Tore Brunborg, cu noul album ”Brothers”, menit să celebreze amintirea fratelui său.

Concertele Gărâna Jazz Festival se vor desfășura în Poiana Lupului, în Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediție a festivalului, în urmă cu 22 de ani. Mai multe detalii despre cazare, transport și experiența Gărâna sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate deja de aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

34 de secunde ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

4 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

5 ore ago