Categories: Social

Perchezitii in Timisoara si in Germania, la o super-retea de traficanti de migranti

Zeci de percheziții au loc, miercuri dimineață, în România și Germania, pentru destrămarea unei rețele uriașe care aducea, pe bani grei, migranți din Orientul Mijlociu. Este una dintre cele mai importante operațiuni transfrontaliere de acest gen.

Procurori de la DIICOT Timișoara și ofiteri de la DGA și Crimă Organizată au descins, miercuri dimineață, la adresele la care locuiau mai mulți suspecți și la câteva pensiuni din Timișoara. În același timp, polițiștii din Germania făceau, la rândul lor, descinderi. Pe traseul pe care „funcționa” rețeaua au fost duși ilegal spre Germania sute de oameni. Fiecare dintre aceștia plăteau către traficanți sume care ajungeau și la 5.000 de euro. „Transferurile” de oameni erau pregătite minuțios, prin intermediul diverselor aplicații de mesagerie prin telefon. De altfel, și contactele între șefi și membrii rețelei de traficanți se făceau tot prin intermediul acestor aplicații. La Timișoara, migranții erau cazați în diverse pensiuni și, dacă erau prinși de oamenii legii, așa cum s-a și întâmplat de câteva ori numai în 2017, cereau azil politic în România. Pentru că aceste solicitări nu se pot rezolva decât după luni întregi, migranții își continuau apoi „traseul” pus la cale de membrii rețelei de traficanți. La DIICOT Timișoara au fost aduși, miercuri dimineață, mai mulți suspecți, care urmează să fie audiați și cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți. Printre ei, liderul grupării și niște adjuncți ai acestuia.

„În cursul acestei dimineți, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT-ST Timișoara, efectuează 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș și Arad, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2017, pe raza județului Timiș s-ar fi constituit și ar fi acționat, un grup infracțional organizat, având ca scop racolarea, îndrumarea, cazarea și transportul de migranți originari din Orientul Mijlociu și Asia, către statele din Vestul Europei. Membrii grupării făceau parte dintr-o rețea de trafic de migranți constituită la nivel european, dezvoltându-și cu timpul segmente naționale în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradițională de migrație, respectiv Turcia-Bulgaria-Serbia-România-Ungaria-Austria-Germania Acțiunea beneficiază de sprijinul S.C.C.O. Mehedinți, EUROPOL, autorităților judiciare din Germania, Direcția Generală Anticorupție și jandarmi”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

14 minute ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

3 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

3 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

4 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

4 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

5 ore ago