Categories: Social

Protest in fata CJ Timis. Angajati ai Directiei de Asistenta Sociala isi cer sporurile / FOTO

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș își cer sporurile în fața Consiliului Județean. Aproximativ 1.500 de angajați au rămas fără sporuri după ce acestea le-au fost tăiate la început de an.

Zeci de angajați au venit joi dimineața pentru a protesta în fața CJ Timiș. De la începutul anului, ei nu mai primesc sporuri cuprinse între 15 și 755 din salariul de bază. Au venit în fața Palatului Administrativ cu pancarte pe care scria „Vrem sporurile înapoi” sau „Vrem salarii decente”. Banii de sporuri vin de la Consiliul Județean Timiș, La început de 2018, fondurile pentru sporuri nu au fost alocate pentru că reprezentanții instituției nu au trimis o notă de fundamentare, deși solicitaseră 26 milioane lei în loc de 13 milioane, în 2017. „Sunt afectați în jur de 1.500 de salariați. Sporurile prevăzute prin Legea 153 / 2017 nu au mai fost acordate din data de 15 februarie. Deși legea le prevede și avem acte normative subsecvente care obligă angajatorul să plătească aceste sporuri, există o sincopă în ceea ce privește aprobarea bugetului DGAPSC în cuantumul necesar acordării lor în integralitatea lor. Urmare a lipsei de fonduri pe 2018, salariații s-au trezit cu sporurile tăiate”, a spus Adrian Marcu, președinte al sindicatului Pro A.S.

Președintele CJ Timiș Călin Dobra spune că dacă reprezentanții DGASPC Timiș vor veni cu o notă de fundamentare, un regulament atunci va aloca banii. „Ținând cont că la nivelul anului 2017 execuția bugetară pentru toate sporurile prevăzute în cadrul direcției a fost de 13 milioane lei, logic am cerut justificare și fundamentare legală pentru această creștere de 100%. Aceste discuții au avut loc în perioada noiembrie – ianuarie, iar în 12 februarie am aprobat bugetul CJ Timiș, neavând o fundamentare a sporurilor specifice asistenței sociale. Am aprobat 8,5 milioane lei pentru plata anumtor sporuri. În continuare aștept fundamentarea pe sporurile specifice asistenței sociale. Discutând și cu un grup din partea angajaților DGASPC Timiș, le-am explicat foarte clar că nu se pune în discuție tăierea sau neplata tuturor sporurilor prevăzute de lege. Aștept până marți, 13 martie, fundamentarea și justificarea legală a sporurilor din asistență socială, făcută conform procedurilor legale de conducerea și aparatul de specialitate al DGASPC. Angajații au tot sprijinul pentru plata acestor sporuri, după ce vor fi fundamentate legal”, a declarat Dobra.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

15 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

42 de minute ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

9 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

16 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

17 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

19 ore ago