Uszoda scapa de demolare. Nu se face strand, ci terenuri de baschet!

În vara lui 2017 primarul Timișoarei era categoric și voia demolarea vechii baze Uszoda din Parcul Central. Acum s-a răzgândit. Uszoda nu dispare, ci se transformă și va fi amenajată chiar în acest an. Cel puțin acesta este planul în momentul de față.

Parcul Central este în șantier de aproape un an și, în vara lui 2017, primarul Timișoarei spune că va fi redeschis, după amenajare, într-o variantă mai mare. Asta, pentru că vechiul ștrand Uszoda ar fi trebuit demolat, iar zona verde, extinsă. „Analizez foarte serios ideea de a nu mai face nimic la Uszoda și de a face parc și acolo. Avem nevoie de parcuri cât mai multe și cred că merită puțină analiză această idee, de a nu mai construi nimic acolo și de a extinde parcul (…) O demolăm (baza sportivă – n.r.). Acum se fac documente. Ce să facem cu ea? Nu are nicio valoare. Orice om cu mintea limpede merge acolo și vede ce e. Extindem parcul. Avem nevoie de parcuri, nu de tot felul de construcții (…) Nu are ce să caute acolo, facem parc în centru”, declara, la vremea respectivă, edilul.

Baza Uszoda a fost un important centru de natație al Timișoarei, dar este în ruină de mai mulți ani. Pe cei 4.500 de metri pătrați de teren își fac veacul acum doar boschetarii. La începutul anului 2016, Uszoda a fost transferată în proprietatea primăriei. La vremea respectivă, Nicolae Robu spunea că ar fi posibilă deschiderea acolo a unei baze de agrement. Parcul Central / Scudier a intrat în șantier în mai 2017. Refacerea lui costă 1,7 milioane de euro, este executată de asocierea Lovrintim SRL – Rogera Prest Com și ar trebui finalizată în 12 luni. Pentru că a fost iarnă și s-a dat ordin de sistare a lucrărilor, termenul va fi cu siguranță prelungit.

Decizia a stârnit multe nemulțumiri printre timișoreni, fiind inițiată chiar și o petiție pentru salvarea Uszoda. Între timp a venit iarna și nu s-a mai întâmplat nimic, nici în parc, nici în ceea privește Uszoda. Primăvara aduce însă, cel puțin teoretic, o veste bună. Vechea bază sportivă nu va fi demolată, ci transformată. Totuși, cei care mai sperau că acolo se va mai putea înota vreodată vor fi dezamăgiți. „Vreau să facem terenuri de baschet la fosta bază Uszoda și mi-ar plăcea să le terminăm deodată cu reabilitarea Parcului Central. O dezafectăm de tot ce e acolo și, în loc, amenajăm terenuri de baschet. Fără ștrand, pentru că e aberant să facem acolo ștrand. Lumea vrea acum aquapark, nu un simplu ștrand”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Timișoarei. Edilul a vorbit pentru prima dată despre această variantă la dezbaterea despre infrastructura sportivă organizată, la începutul săptămânii, de Cristi Brâncovan.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

12 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago