Gringo, amendat cu 50.000 lei pentru „opera” de pe strada Madgearu. N-a respectat autorizatia

Lucrările de demolare a imobilului de pe strada Madgearu 10 trebuie stopate și se va face o expertiză. În plus, beneficiarul șantierului, pe numele lui Gringo Bivolaru, a fost amendat cu 50.000 de lei, după ce, luni, s-a prezentat la primărie pentru clarificarea situației.

Casa de pe strada Virgil Madgearu nr. 10 a fost efectiv înjumătățită zilele trecute, după ce proprietarii s-au apucat de „lucru”. Au pus o coală scrisă carioca, pe care notaseră „Șantier în lucru. Modificări interioare și exterioare, modificare fațadă și acoperiș”. Proiectul este executat de „BIA Popa Viorel”, cu beneficiar Gringo Bivolaru. Acesta deținea, alături de Lenuța Cîrpaci, o autorizație de construire datată 12 decembrie 2014, „pentru «Lucrări de tip a) Construcții pentru locuințe – Modificări interioare și exterioare, recompartimentări, modificare fațadă și modificare acoperiș». Valabilitatea autorizației a fost prelungită, fiind extinsă cu durata de execuție a lucrărilor până în data de 6 decembrie 2019. Bivolaru și Cîrpaci n-au făcut nimic din 2014 până în martie 2018, când au „rașchetat” efectiv jumătate din casă. Vineri, reprezentanți ai Direcției de Urbanism și reprezentanți ai Poliției Locale au fost pe șantier și dat o amendă de 2.000 de lei, pentru că nu exista panou de descriere a lucrării.

Luni, Gringo & co au venit la Direcția Urbanism, pentru clarificări și a se vedea dacă s-a respectat sau nu autorizația. Rezultatul? Nu s-a respectat! „Concluzia este că nu a fost respectată autorizația de construire. A primit o amendă de 50.000 de lei și s-a dispus oprirea lucrărilor. Urmează să se facă o expertiză pentru a se vedea ce s-a întâmplat acolo”, spune primarul Nicolae Robu. Edilul afirmă și că este posibil să retragă de pe ordinea de zi a plenului de marți, 3 aprilie, proiectul care prevede „trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara în domeniul privat al Municipiului Timișoara a terenului aferent imobilului cu destinația de locuință situat în Timișoara, str. Virgil Madgearu 10”. Este același număr la care „muncește” Gringo. Proiectul nu a fost postat nici acum pe site-ul PMT.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

9 minute ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

2 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

3 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

4 ore ago