Categories: Economic

Timisoara a fost capitala vinului. Peste 300 de licori s-au luptat pentru premiile VinVest

Cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VinVest a serbat la Timișoara, în prag de primăvară, Marea Unire a Vinurilor. Au fost 300 de sortimente provenite din toate provinciile istorice româneşti, totul spre încântarea celor aproape 3.000 de vizitatori ai salonului.

VinVest a dedicat ediţia cu numărul 15 serbării celor 100 de ani trecuţi de la Marea Unirii. Chiar de la intrare a fost amenajată o expoziţie inedită de 100 de sticle de vinuri româneşti, sub forma unei comparaţii între etichetă veche şi etichetă nouă: 50 dintre sticlele prezente au fost din arhiva celor 13 ediţii ale Concursului Naţional de Vinuri, iar celelalte 50, din rândul producătorilor de vin prezenţi în acest an la eveniment. În aceeași notă, grupul Jidvei a lansat un produs de sărbătoare: Vinul Unirii, pentru care a ales două sortimente: Fetească Regală şi Rozé, un cupaj din soiurile Pinot Noir, Cabernet Sauvignon şi Shyraz. De asemenea, Vincon România și-a completat portofoliul cu Sigillum Moldaviae, o gamă din podgorii moldoveneşti recunoscute pentru vinurile de calitate: Huşi, Odobeşti şi Panciu. Cotnari i-a invitat pe vizitatori să deguste în premieră vinuri roşii şi rozé, adăugându-le gamei de vinuri albe Selecții, din podgoria Cotnari. Cramele Hermeziu au ales VinVest 2018 pentru a-şi lansa noile vinuri Petiant: Madame Bleu și Mademoiselle Rosé.

La Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ediția a XIII-a, au fost 129 de probe de vinuri, înscrise de 25 de producători românești. Au primit Marea Medalie de Aur:

  • Vincon România, gama Sigillum Moldaviae, cu sortimentul Tămâioasă Românească
  • Domeniile Recaş, cu sortimentul Muscat Ottonel
  • Hermeziu, C’est Soir, cu sortimentul Busuioacă de Bohotin
  • Dealu Mare, gama Lacerta Rezerva, cu sortimentul Cabernet Sauvigno
  • Dealu Mare, gama Premium Budureasca, cu sortimentul Sauvignon Blanc Fum
  • Hermeziu, gama Thrubilo, cu sortimentul Spumant Sec.

Au fost decernate, de asemenea, 18 medalii de aur şi 14 de argint, după cum urmează: Categoria Vinuri Albe – 6 medalii de aur, 8 medalii de argint, Categoria Vinuri Rosé – 3 medalii de aur, 3 medalii de argint, Categoria Vinuri Roşii – 7 medalii de aur, 5 medalii de argint, Categoria Vinuri Aromate – 2 medalii de aur, 1 medalie de argint. „A fost un concurs foarte strâns, cu foarte multe vinuri bune. Au câștigat cei mai buni și ne bucurăm că putem oferi medaliile pentru aceste vinuri. Pe lângă aceste distincţii, toţi expozanţii, precum şi cei implicaţi în Concursul Naţional de Vinuri, ediţia a XIII-a, au primit o medalie specială: Medalia Centenarului Marii Uniri. Le mulțumim tuturor celor care au participat la concurs şi salon”, spune Lucia Pîrvu, director VinVest. Salonul a avut și oaspeți precum cavaleri ai vinului de la Ordinul Sfântul Vincenziu din Szeged, Asociația Femeilor Specializate în Degustarea Vinului din Szeged și un reprezentant al Ordinului Cavalerilor Vinului Sfântul Teodor din Belgrad.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago