A câștigat la Curtea de Apel procesul cu o firmă a fraților Cristescu, dar așteaptă, de aproape doi ani, un termen la Înalta Curte de Casație și Justiție. Primăria Timișoara nu se poate apuca de parcarea supraterană din spatele magazinului Bega, așa că șoferii care au treabă în zona centrală vor continua să bată mărunt din buze în timp ce dau ture, uneori și zeci de minute.
În februarie 2014, primarul Nicolae Robu anunța că ar trebui să înceapă licitația de contractare a unui partenerul privat care să construiască o parcare supraterană de cel puțin 500 de locuri, în spatele magazinului Bega. În aprilie 2014, consilierii locali au votat „atribuirea directă, prin contract de concesiune, către S.C. Drumuri Municipale Timişoara S.A. – Serviciul Administrare Parcări, pe o perioadă de 49 de ani, a terenului din Piata Foch Ferdinand, (…) în suprafaţă de 1.852 mp, în vederea realizarii unei parcări supraterane”. Concesiunea a fost retrasă la finele aceluiași an, după ce niciun investitor privat nu s-a arătat interesat. Primăria a decis să construiască pe banii proprii o astfel de parcare, dar a aflat, la începutul lui 2015, că, de fapt, La începutul lui 2015 însă, PMT a aflat că nu mai era, de aproape un an, în posesia acestui teren! Bega Turism SA, societate aflată în proprietatea fraților Marius și Emil Cristescu, avea un certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra acestui teren, emis de Ministerul Economiei, și se intabulase pe acest teren.
S-a ajuns în instanță și, în aprilie 2016, Curtea de Apel Timișoara a dat dreptate municipalității. Bega Turism a făcut însă recurs și lucrurile au rămas în aer. Nici măcar acum nu a fost fixat un termen la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru această cauză. Cazul îl irită pe primarul Nicolae Robu, care a ținut să facă și o comparație între procesul pe care l-a avut cu ANI și această speță. „Am câștigat la prima instanță, dar, de aproape 2 ani, s-a făcut recurs și încă nu este fixat termen la Înalta Curte de Casație și Justiție. Îmi aduc aminte când am procesul cu ANI că am avut șapte sau opt termene, din lună în lună. Nu am putut să deduc de aici decât că eram o persoană mai importantă decât credeam eu (…) Eram atât de dezgustat, aveam conștiința împăcată, știam că nu am greșit cu nimic, respect legea în tot ce fac, mi-era lehamite. Niciodată nu m-am plâns că viața nu mi-a oferit o multitudine de cărări pe care puteam s-o apuc oricând, cvasi la fel de mulțumit ca și de cele pe care mă situam la un moment dat. Judecata a fost corectă, am fost primul care a câștigat, numai că făceam o comparație. Pentru cetățeanul Robu s-au găsit termene din lună în lună, opt la rând, și pentru parcarea Bega, de un an și șapte luni văd că nu se găsește termen”, spune edilul.
Pe de altă parte, șoferii care sperau să audă o veste bună legată de construirea unei parcări publice de mari dimensiuni în centrul Timișoarei mai trebuie să aibă răbdare. Poate până la finele lunii mai, „că tot e lună importantă”, dacă este să-l cităm pe Nicolae Robu, născut pe 26 mai. Planurile care includeau primăria și Universitatea de Vest n-au ieșit, dar nu s-a renunțat la idee. „Suntem în discuție cu UVT, într-o altă formulă, și în săptămânile următoare o să tranșăm lucrurile. Asta înseamnă undeva în luna mai, că tot e lună importantă, spre sfârșitul lunii. Tot în zona Popa Șapcă – colț cu Oituz, dar nu pe varianta pe care am încercat-o, cu schimb de proprietăți, ci pe o altă formulă pe care o să v-o prezint în perioada următoare, după ce mai avansează discuțiile între noi, Deocamdată, de principiu, părțile sunt interesate de această cooperare”, a mai declarat edilul. Universitatea de Vest vizează un parteneriat cu o firmă privată, pentru a face o parcare undeva în partea dinspre str. Popa Șapcă. Robu spune însă că planurile sale se referă tot la zona din apropierea Punctelor Cardinale. „Consider că e mult mai interesantă pentru cetățeni o parcare chiar aici, la Punctele Cardinale, pe colț, la intersecția Popa Șapcă – Oituz”, a completat primarul. Robu promite încă din primul mandat o mare parcare în centrul Timișoara, dar, șase ani mai târziu, nu s-a trecut de stadiul de discuții.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…