Categories: SocialUltima ora

Incepe curatenia de primavara! Cand ajung masinile Retim pe strada ta

Primăria Timişoara și Retim organizează mult așteptata campanie de curăţenie generală. Acțiunea începe luni, 16 aprilie, în partea de nord a orașului, și se va încheia pe 13 mai, în zona de sud. Nu vor fi colectate deșeuri din construcții și sunteți invitați să respectați programarea. În caz contrar, puteți fi amendați.

„Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor”, precizează reprezentanții Primăriei Timișoara. În acest an, curățenia de primăvară va avea loc, în perioada 16 – 29 aprilie, în cartierele şi zonele din partea de nord a orașului, respectiv între 30 aprilie și 13 mai, în cartierele şi zonele din partea de nord a orașului. Vor fi colectate doar obiecte de uz casnic şi gospodăresc și deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi spaţiile verzi din jurul imobilelor. Timișorenii sunt rugaţi să depună în ordine, lângă borduri, tot ce urmează să fie adunat de pe stradă, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea. Resturile provenite din tăieri de corecţie trebuie să fie tăiate la dimensiuni de maximum un metru şi legate în snopi.

Nu se colectează deşeuri din lucrări de construcții și amenajări interioare (moloz, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte etc.), deşeuri rezultate din curăţarea pivniţelor şi a podurilor, deșeuri periculoase (baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri, etc.), deșeuri spitalicești (seringi, medicamente, etc.), deșeuri chimice (lacuri, vopsele, etc.), sticlă de geam, ambalaje de sticlă. Deşeurile de ambalaje de sticlă (nu şi sticla de geam) se depun în recipientele tip clopot, special destinate acestui scop, care sunt amplasate în oraş. Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor, pot fi amendați cu până la 2.000 de lei. Mare atenție! Nu vor fi colectate moloz, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte. Vedeți aici când ajung mașinile Retim pe strada voastră.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

O oră ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

O oră ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

4 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

6 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

6 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

9 ore ago