Categories: Zâmbete amare

La 28 de ani de la Mineriadă, „Teleormaniada” PSD-ului îngroapă România mai rău decât în 1990

În urmă cu 28 de ani, în iunie 1990, FSN, părintele natural al PSD, arunca România în aer, organizând acea sângeroasă mineriadă, care arunca țara înapoi în beznă. Primită cu multă simpatie de Occident după Revoluția sângeroasă din decembrie 1989, România redevenea o țară cu probleme, în care foștii activiști comuniști ajunși la butoane sub masca FSN demonstrau că nu se pot debarasa de metehnele bolșevice. Dincolo de zecile de morți, sutele de răniți și imaginea spulberată, Mineriada a mai avut un efect dezastruos: mii sau chiar zeci de mii de tineri, în special intelectuali și studenți, au părăsit atunci țara, realizând că mult așteptatele schimbări nu se vor produce prea curând.

Suntem la 28 de ani de la acele evenimente și România trece probail prin cea mai complicată perioadă din era post-decembristă. Și asta se întâmplă începând cu luna decembrie 2016, când poporul român într-un trecător (sper) „lapse of reason”, vorba lui David Gilmour, a votat cum a votat. Cu burta, picioarele, dosul, omoplații, numai nu cu capul.

Ce s-a întâmplat în ultimele două zile frizează ridicolul și ar fi de râs, dacă n-ar fi totuși tragic și cu consecințe deloc rozalii. Doi papițoi parveniți din Teleorman, unul infractor cu patalama, iar cealaltă o neroadă, s-au gândit să se apuce și de politică externă, după ce au pârjolit întreaga țară. Și au făcut-o după ureche sau cum au învățat ei la cursurile serale de la Căminul Cultural din Videle. „Fă, ce program ai joi? Lasă totul deoparte și hai cu mine până la niște prieteni”, i-o fi zis infractorul supăratei pe limba română. Și astfel, un premier în funcție a plecat intempestiv și aproape pe furiș într-o vizită oficială în Israel. Fără să anunțe președintele, care are, potrivit cărțuliei aceleia de-i zice Constituție, principalele prerogative în politica externă. Mai mult, vizita vine după ce papițoii au decis, tot de capul lor sau tot pe baza cursurilor de la seralul din Videle, să mute Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. Că au încălcat tot felul de rezoluții ale ONU și Uniunii Europene nu i-a mai interesat pe cei doi caraghioși. Că doar au pus țara pe numele lor. Ajutați, e drept, și de un penal pe post de codoș, și vorbesc aici de președintele Senatului.

Mai mult, vorba românului, proasta nu-i proastă destul dacă nu e și fudul(ă), la întorcerea din Țara Sfântă, agramata din Videle a refuzat să mai meargă la Palatul Cotroceni, unde era programată o întâlnire cu președintele României. Și uite așa, cele două ridicole personaje au aruncat țara într-un conflict constituțional, președintele României solicitând pe bună dreptate demisia tolomacei. Mai trebuie amintit aici că infractorul Liviu Dragnea, „mândru că e român”, are de mai mulți ani niște consultanți evrei, consultanți unși cu toate alifiile și băgați în tot felul de șmenuri imobiliare în România? (Și în urma acestei vizite se vorbește mult despre achiziții de armament american prin firme din Israel.)

Numai că tot ce s-a întâmplat în aceste două zile e doar bomboana de pe coliva unei „teleormaniade”, începute, cum spuneam, cu un an și patru luni în urmă. O „teleormaniadă” care aproape a făcut mai mult rău României decât Mineriada din 1990. Începând cu asaltul împotriva Justiției, modficările legilor anticorupție și sprijinul necondiționat pentru toți borfașii și infractorii României. Cu riscul de-a fi sancționați, inclusiv la nivelul fondurilor europene, de către Comisia Europeană. Nu mai vorbesc de balamucul total adus de Legea salarizării, „revoluția fiscală” etc. De nepotismul, corupția endemică, incompetența crasă, minciuna grosolană, nesimțirea, ipocrizia, populismul deșănțat ale actualilor guvernanți ce să mai spui? Și la ce să te aștepți, când la nivel de secretari și subsecretari de stat, 50% dintre guvernanți sunt din Teleorman? Adică unul dintre cele mai înapoiate județe din România.
P.S. Așa cum Mineriada a ajuns la tribunal, să sperăm că și actuala „teleormaniadă” se va „bucura” de atenția procurorilor. Și să sperăm că nu peste alți 28 de ani.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Studenții din Timișoara se înghesuie la vot. Pe lista recordurilor de prezență, din nou apare Dobrești

Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…

31 de minute ago

La ora 18.00, prezenţa la vot în Timişoara a fost mai mare decât media naţională

La ora 18.00, la trei ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…

2 ore ago

Eugen Dogariu, senator de Timiș, după vot: ” Sper într-un viitor mai bun pentru România și pentru județul Timiș”

Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…

4 ore ago

Cosmin Tabără a votat pentru echilibru, onestitate și diplomație

Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…

7 ore ago

La ora 12.00, prezenţă mai mare la vot în Timişoara, decât pe judeţul Timiş

La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…

7 ore ago

Alfred Simonis, la ieșirea din cabina de vot: ”Am votat cu un om care și-a demonstrat competența la guvernare”

După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis,  preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…

8 ore ago