Categories: Politicieni

PSD blocheaza „grosier” vaporasele Timisoarei. Asta sustine deputatul PNL Marilen Pirtea

Timișoara mai are două luni și, dacă nu se rezolvă problema vaporașelor de pe Bega, va trebui să returneze șase milioane de euro. Problema depinde de București și, spune deputatul PNL Marilen Pirtea, PSD tocmai a mai pus o „strâmbă” proiectului.

Un amendament care ar fi rezolvat problema circulației vaporașelor de pe Bega n-a reușit să treacă, zilele trecute, de Comisia de Mediu din Camera Deputaților. Deputatul PNL Marilen Pirtea spune că singurul „păcat” al acestuia nu ține de conținut, ci de culoarea politică a deponentului. Pirtea arată cu degetul înspre colegii parlamentari de Timiș, reprezentanți ai partidului de guvernământ. „A căzut pur și simplu pentru că era propus de PNL, iar majoritatea grosieră a blocat acest proiect. Mi se părea normal ca parlamentarii de Timiș, chiar și cei PSD, să susțină acest proiect, să facă lobby pentru a trece. Este un proiect pentru Timișoara, nu este un proiect pentru PNL, pentru Pirtea sau pentru Robu. Puteau să facă lobby pentru acest proiect, care este pentru Timișoara, dar nu au făcut-o. Solidaritatea nu a funcționat și, până la urmă, din această dispută au de pierdut doar timișorenii”, a declarat, joi, Marilen Pirtea.

Până la finele lunii iunie, Primăria Timișoara trebuie să dea drumul circulației vaporașelor pe Bega. În caz contrar, ar putea fi nevoită să dea înapoi șase milioane de euro. Cele 7 vaporașe care au costat, la rândul lor, aproximativ 2 milioane de euro, au fost cumpărate de Primăria Timișoara, drept contribuție la proiectul de amenajare a malurilor Canalului Bega. Ele nu pot circula ca parte a sistemului de transport în comun, pentru că nu există o autoritate navală care să gestioneze situația. „Aștept să se rezolve problema vaporașelor. Este ca și rezolvată pentru că se știe ce trebuie făcut, trebuie adăugate cinci cuvinte, cu prepoziții cu tot, în articolul 4 al Legii de organizare și funcționare a Ministerului Apelor și Pădurilor, lucru care nu s-a făcut. Trebuie făcut prin ordonanță de urgență în vacanța parlamentară, dar, căzând guvernul, nu s-a făcut, drept urmare nici astăzi nu este rezolvată problema. Tot așa putem spune, că este ca și rezolvată problema”, declara, în februarie, primarul Nicolae Robu. Între timp, municipalitatea a dat în judecată Ministerul Transporturilor, Ministerul Apelor și Pădurilor și Guvernul României, cărora le cere să creeze structura Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega.

Pe de altă parte, senatorul USR Nicu Fălcoi declara că a făcut un apel la parlamentarii din arcul guvernamental, să ajute la rezolvarea problemei vaporașelor. Fălcoi susține că nu a primit niciun răspuns oficial, „Am fost cu Adrian Pau (deputat PSD – n.r.) într-o emisiune televizată și i-am amintit de rugămintea mea. A zis că dacă primarul Nicolae Robu iese să își ceară public scuze pentru tot ce a greșit până acum, vor face tot ce ține de ei să se deblocheze situația”, afirma senatorul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

3 ore ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

19 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

19 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

20 de ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

21 de ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

21 de ore ago