Categories: Invatamant

Scoala ca la Cambridge, la Timisoara. Poti sa afli detalii la sfarsitul saptamanii

Prima școală internațională cu program educațional de tip Cambridge va fi deschisă la Timișoara în toamna anului viitor. Conceptul British International School va fi prezentat părinților la finele săptămânii.

British International School of Timișoara se prezintă părinților sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 12, la Biblioteca Universității Politehnicii, sala Auditorium, bd. V. Pârvan nr. 2. Intrarea este liberă. Vor fi prezenți viitorul director al instituției, precum și membri ai boardului director. British International School of Timișoara introduce o nouă viziune în educația preuniversitară din zona de vest a țării, iar Timișoara se va adăuga astfel Bucureștiului și Clujului, unde școli similaer funcționează de mai mulți ani. Sistemul educațional propus își are rădăcinile în Marea Britanie și este recunoscut la nivel internațional pentru modul armonios și pragmatic în care îmbină un curriculum academic de înalt nivel cu un program extracurricular bogat. British International School of Timișoara va fi acreditată de Council of British International Schools (COBIS), ceea ce reprezintă diploma de platină pentru o școală de acest gen și va avea un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.

British International School of Timișoara va avea clase cu maximum 20 de elevi, respectiv un profesor la 10 elevi în ciclul primar. Predarea va fi în limba engleză, dar limba română va fi parte din curriculum. Personalul didactic va fi format din profesori din Marea Britanie și internaționali, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. Școlarizarea este structurată în 5 cicluri, de la 4 până la 18 ani. Școala va funcționa într-o clădire istorică ce datează din 1910, aparținând Episcopiei Romano-Catolice Timișoara și situată între Calea Aradului și Calea Sever Bocu. Campusul poate găzdui 560 de elevi și are un spațiu generos de peste 10.000 de metri pătrați, cu multe spații de verzi și zone de recreere. Clădirea va fi complet renovată și extinsă, incluzând aici amenajarea parcului de arbori existent.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

33 de minute ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

3 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

4 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

4 ore ago