Categories: Primăria Timişoara

Aplicație pentru transportul în comun. Călătoria cu STPT poate fi plătită și cu telefonul mobil

Nu cu SMS, așa cum se promite de ceva vreme, dar tot cu telefonul mobil. O călătorie cu transportul în comun va putea fi plătită și electronic, cu o condiție: să aveți instalată pe telefon o aplicație. STPT a încheiat un parteneriat cu o firmă privată.

Utilizatorii transportului în comun din Timișoara își vor putea plăti călătoriile prin intermediul unei aplicații de telefon mobil. „Compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, în parteneriat cu Banca Transilvania a încheiat un acord cu Societatea de Transport Public Timișoara (STPT), prin care utilizatorii serviciului de transport public din Timișoara vor putea achita titlurile de călătorie prin intermediul aplicației 24pay, singurul portofel electronic care pune la dispoziție serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun fără costuri suplimentare pentru călători”, au transmis reprezentanții companiei private

Este vorba, practic, despre un portofel virtual, o aplicație pentru controlor și o interfață desktop pentru generarea rapoartelor de activitate și financiare. Aplicația 24pay poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store și pentru utilizarea ei este necesară adăugare unui card bancar Visa/Mastercard. „Pentru a achiziționa un titlu de călătorie, utilizatorii trebuie să acceseze secțiunea «Transport Public» din aplicație și să scaneze codul QR afișat în stație sau în mijlocul de transport în comun. Dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, acesta se va apropia de eticheta cu simbolul NFC. După scanare, utilizatorul va selecta titlul de călătorie dorit. După confirmarea tranzacției, titlul de călătorie achiziționat va fi disponibil în secțiunea Bilete pentru control. În cadrul operațiunii de control de bilete, călătorii au obligația de a prezenta telefonul cu aplicația Transport Public – 24PAY în vederea efectuării controlului valabilității titlului de călătorie pe mijlocul de transport utilizat”, mai spun cei de la companie. Biletele de o călătorie costă 2,5 lei, iar o legitimație de o zi este 12 lei.

În decembrie 2017, primarul Nicolae Robu afirma că viitorul înseamnă renunțarea la biletele pe hârtie. Acesta ar putea fi primul pas. „Vom introduce în curând plata de pe telefon și numai de pe telefon pentru transportul în comun. Nu ne mai complicăm cu alte subsisteme, cu alte variante. Telefoanele sunt aparate inteligente care vor avea tot mai multă utilizare. În curând înseamnă că până acum vreun an ar fi trebuit să se întâmple, dar RATT nu a fost în stare. În 2018 certamente, până la jumătatea anului, problema va fi rezolvată (…) Nu vor mai fi chioșcuri unde să se vândă bilete, vom avea un sistem care va merge numai pe telefon și plata cu card”, declara edilul.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago