Categories: Social

Era Zero – o lume cu 0 accidente. Puteți experimenta cum se simte impactul la volan, chiar și la viteze mici

Era Zero se numește evenimentul destinat educării tinerilor în ceea ce privește riscurile din traficul rutier, precum și importanța metodelor de prevenție. La evenimentul care va avea loc la Timișoara puteți experimenta cum se simte impactul la volan chiar și la o viteză mai mică.

Evenimentul Era Zero le propune tinerilor să exploreze fiecare latură a traficului rutier, respectiv Prevent, Drive și Live, într-un mediu controlat, de unde nu vor lipsi muzica și activitățile creative. Era Zero este un concept creat de ZF Group, lider mondial in producția de sisteme de siguranță pentru mașini, și Minds Hub, primul hub educațional din România. Evenimentul va avea loc în 30 mai și prin intermediul acestuia vor fi informați elevi și studenți cu privire la riscurile din traficul rutier, precum și importanței metodelor de prevenție.

Deschiderea evenimentului și implicit latura educativă (Prevent) a Erei Zero va avea loc în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 12, unde reprezentanți ai ZF Group și ai Poliției Rutiere vor dezbate pe rând subiecte importante referitoare la siguranța și comportamentul diverșilor participanți la trafic (șoferi, pietoni, bicicliști). Invitat special este Mihai Alexandru Hash, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România și pasionat de autovehicule.

Următoarele două secțiuni, Drive și Live, se vor desfășura simultan pe spațiul verde din fața Bibliotecii Central Universitare „Eugen Todoran”, începând cu ora 13,30. Participanții vor avea ocazia de a experimenta cum se simte impactul la volan chiar și la o viteză mică, vor putea afla care sunt cele mai importante procese de prim ajutor și vor putea obține informații cu privire la necesitatea sistemelor de siguranță. Puteți câștiga o trotinetă electrică, un smartwatch sau un kit pentru bicicletă prin participarea la un concurs organizat special cu această ocazie.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago