Încă trei străzi pietonale, pentru terase și promenadă, în centrul Timișoarei

Când o să vrea Agenția de Mediu, zona pietonală din centrul Timișoarei se va mări cu încă trei străzi. Primarul Nicolae Robu spune că acolo vor apărea terase și va fi zonă de promenadă. Vor dispărea însă cu această ocazie alte locuri de parcare.

Primăria Timișoara vrea să interzică total accesul mașinilor și pe străzile Emanuil Ungureanu, General Grigorescu și Gheorghe Lazăr, pe porțiunea dinspre Liceul Lenau spre Casa AMG. Acestea ar urma să devină pietonale, la fel ca majoritatea străzilor din zona respectivă. Momentan, totul s-a oprit la Agenția de Mediu, instituție fără al cărei aviz nu poate începe transformarea. Primarul Nicolae Robu este supărat pe atitudinea celor de la Mediu. „Este de neînțeles, aș spune. Cum să avem probleme pentru aceste străzi? Sunt străzi unde nu este niciun milimetru pătrat de spațiu verde, niciun fir de iarbă. Vrem să le transformăm în străzi pietonale, după modelul pe care am făcut această porțiune din Gh. Lazăr. Nu e păcat, de exemplu, ca de la Piața Libertății și până la Liceul Lenau să vedem plin de mașini, când această stradă ar putea fi făcută ca și porțiunea dintre Piața Unirii și Lenau? Acolo ar putea să fie terase, loc de promenadă în completarea a ceea ce avem deja ca spațiu de promenadă. Ne bagă nu știu ce comisie, ca și cum nu ar fi evident că aici ar trebui dat avizul de mediu. Noi îmbunătățim parametrii de mediu prin faptul că nu mai intră mașinile”, spune edilul.

Robu nu știe cât s-ar putea întinde procedurile birocratice, despre care are senzația că sunt partea a unui boicot. Edilul susține că nu înțelege de ce nu pot colabora instituțiile, mai ales când este vorba despre binele cetățenilor. „Noi punem presiune și mi-ar plăcea să fie alături de noi și cetățenii când vorbim despre aceste lucru. Nu știu ce s-a întâmplat în țara asta, dar la orice să simți că ești boicotat. Asta este senzația. Tu vrei să faci ceva bun pentru oraș. Nu faci ceva bun pentru Robu. N-ar trebui să colaborăm toate instituțiile, să ne ajutăm unii pe alții? Eu ajut pe toată lumea care vine la mine cu o problemă. Am toată deschiderea”, a conchis primarul Timișoarei. În urma procesului de reabilitare a centrului istoric, au devenit exclusiv pietonale trei piețe și zece străzi. Ulterior, au fost interzise pentru mașini și străzile Janos Bolyai, Dimitrie Cantemir și VV Delamarina. Pentru șoferi n-a fost o veste deloc bună, pentru că au dispărut sute de locuri de parcare, fără să li se ofere alternativa unei parcări publice de mari dimensiuni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago