Categories: Cultura

Intersecții. Trilogia Cuvintelor se deschide la Timișoara

Lansare-spectacol la Timișoara. Se întâmplă în ultima zi de mai și este o poveste spusă în vorbe, muzică și imagini. Actorul și regizorul Constantin Rădoacă pune la cale, alături de prietenii săi, un eveniment special, la care sunt invitați toți cu sufletul deschis spre frumos, în toate formele sale.

Volumul „Trilogia Cuvintelor”, scris de Constantin Rădoacă, va fi lansat joi, 31 mai, la Timișoara. Nu va fi o simplă lansare de carte, cu discursuri plictisitoare și pișcoturi, ci un spectacol care vrea să stârnească în privitorii săi noi emoții și trăiri interioare. Totul se va derula sub conceptul de „Intersection”. Poemele din volum vor fi recitate de voci cunoscute ale scenei românești, cum ar fi Constantin Cotimanis, Eugenia Șerban, Damian Oancea, Florian Ghimpu sau George Găină. Lor li se vor alătura imagini insolite, montate de George Găină, și muzică originală, compusă de Ilie Stepan, Varadi Ludovic, Viorel Screciu și Dan Tache. Se întâmplă de la ora 20, la Reflektor Club, unde sunt așteptați toți cei care vor să experimenteze altfel de trăiri lirice.

Constantin Rădoacă este născut în Caransebeș, dar și-a petrecut copilăria și tinerețea în Timișoara, fiind absolvent de „Loga” și Universitatea Politehnică. Inginer electrotehnist, a lucrat o vreme în domeniu, dar ceea ce și-a dorit cu adevărat a fost să facă regie de teatru și film. S-a mutat apoi în București, unde a urmat secția de regie film a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Încă din facultate a colaborat cu binecunoscuți regizori români de film, dar și la realizarea unor filme pentru cinematografia americană. Realizează sute de emisiuni TV de divertisment, inclusiv în calitate de director artistic al postului Antena 1 și este distribuit și ca actor în filme și spectacole de teatru. Pune în scenă, la teatre, diferite piese, inclusiv unele proprii. În urmă cu câțiva ani a urmat și Institutul Teologic, secția Teologie pastorală. Constantin Rădoacă este autorul a peste 12.0000 de pagini de poeme, romane, studii de filosofie, teologie, estetică etc., dar „Trilogia cuvintelor” este prima sa apariție editorială. Întors la Timișoara, el vrea să înființeze o școală de actorie de film pentru copii și adulți, care va purta numele lui Gheorghe Dinică, dar și realizarea, cu resurse locale, a unor filme artistice și documentare.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago