Categories: Social

Migranți irakieni în foișor, în Complex. Cel mai mic avea 2 ani

Polițiștii locali continuă să adune migranți de pe străzile Timișoarei. Dacă în sezonul rece fenomenul s-a mai atenuat, odată cu vremea bună, numărul străinilor fără acte a început să crească. Ultimii au fost prinși în Complexul Studențesc.

Polițiștii locali aflați în patrulare joi, în Complexul Studențesc, au dat, în jurul orei 09.30, pe str. Aurelianus, într-un foișor, peste un grup de persoane care păreau a fi migranți. Era vorba despre zece persoane, cu vârste cuprinse între 2 și 50 de ani, care provin din Irak și nu aveau niciun fel de acte asupra lor. Irakienii au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei. Anul acesta, polițiștii locali au prins, în Parcul Justiției și Piața Victoriei, migranți din Afganistan și Siria. În 2017, de pe străzile Timișoarei au fost ridicate de 284 de persoane aflate în situații similare.

În urmă cu câteva săptămâni, primarul Nicolae Robu se declara foarte nemulțumit de acest fenomen și spunea că România ar trebui să pună piciorul în prag. „Avem o problemă, eu am mai vorbit despre așa ceva, dar am ajuns la concluzia că nu am vorbit suficient. Avem o mare problemă. În Timișoara, noapte de noapte sunt prinși migranți. Haideți să ne întrebăm ce s-ar întâmpla dacă Poliția Locală nu și-ar face datoria? Că noi nu îi simțim pe acești migranți, decât foarte, foarte rar (…) cred că trebuie puțin să punem piciorul în prag. Sunt cu toată ființa mea atașat valorilor europene, dar pe această temă concretă a migranților e problema Germaniei cum se poziționează. România a pierdut cam 10% din populație în ultimii ani (…) Cred că România ar trebui să fie concentrată în a-i aduce înapoi pe acești cetățeni, pe reîntregirea poporului, nicidecum pe aducerea în România a unor populații care cred că foarte greu s-ar integra aici (…) Sunt niște oameni năpăstuiți de soartă, dar avem atâția frați de-ai noștri de care trebuie să ne ocupăm, pe care ar trebui să-i determinăm să se întoarcă acasă, schimbând lucrurile în bine. Nu putem ne irosim resursele în raport cu acești cetățeni. Asta este părerea mea”, afirma edilul.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

O oră ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

11 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

12 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

15 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

16 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

17 ore ago