Categories: Primăria Timişoara

Șantierele din Iosefin ar putea începe miercuri. Se așteaptă un aviz de la Poliția Rutieră

Sunt deja mai bine de două săptămâni de când a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la podurile Eroilor și Dragalina, dar șantierele nu au început. Lipsește un aviz de la Poliția Rutieră, având în vedere restricțiile de trafic care trebuie instituite în zonă.

„Luni (7 mai – n.r.) se închide complet Podul Eroilor, încep lucrările. Podul Dragalina nu va fi închis, se va circula în ambele sensuri, dar restricționat. Jumătate din pod va fi închisă pentru lucrări, dar pe cealaltă jumătate se va circula pe o bandă în sensul către gară, lângă bordură, și în sens invers peste liniile de tramvai. Se va circula și pe splaiuri, pe Vladimirescu și pe Titulescu, dar cu restricții înspre canalul Bega pe fiecare parte”, declara vineri, 4 mai, primarul Nicolae Robu. E marți, 8 mai, iar șantierul n-a început încă și, în plus, în zonă nu e niciun muncitor. Robu spune că întârzierea este cauzată de lipsa tuturor avizelor. „Directorul Direcției Edilitare, Culiță Chiș, mi-a zis că s-au apucat de organizare de șantier, dar mai au nevoie de un aviz de la Poliția Rutieră (…) Am fost informat că azi vor obține avizul și se apucă de lucru”, a declarat primarul Timișoarei.

Podul Dragalina va fi modernizat cu 6,34 milioane de lei, bani proveniți în cea mai parte din PNDL. Lucrarea este executată de SC Tehnodomus din Arad și are o durată contractuală de 10 luni. La Podul Eroilor, executant este asocierea Super Construct – Pod Construct, la un preț de 3,68 milioane de lei. Banii vin, în cea mai mare parte, tot prin PNDL II, iar termenul de execuție este de 9 luni. În cazul ambelor poduri, expertizele tehnice au indicat „starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuar”.

Din numărătoarea inversă de 10, respectiv 9 luni, s-au scurs deja 2 săptămâni. „Sunt supărat, dar ce să pot să fac mai mult? Firmele trebuie să respecte termenul. Dacă nu respectă, vor intra în penalități”, a conchis Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

12 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

16 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

16 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

17 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

17 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

17 ore ago