Sport

Cu accent pe tineri! Politehnica a adus sase jucători noi

Până la reunirea oficială de la începutul lunii viitoare, „echipa suporterilor” lucrează la crearea unui efectiv pentru noul sezon. Politehnica nu mizează pe jucători consacraţi, dorind în primul rând să aducă jucători tineri de calitate. Doar primii doi veniţi, Bogdan Bozian și Bogdan Nicolescu, ambii de la CSM Lugoj, sunt jucători experimentaţi, restul, tineri de perspectivă.

Antrenament Asu Politehnica Timisoara data 12 february 2016


Adrian Bedea este un mijlocaș în vârstă de 23 de ani, care a semnat cu gruparea alb-violetă un contract valabil pe două sezoane. Acesta s-a născut la 3 aprilie 1995 la Deva și a început fotbalul pe plan local, la Mureșul. A avut apoi o experiență în eșalonul secund al Ungariei, la Putnok, după care a evoluat în eșalonul terț, la CSM Sighetu Marmației. În 2016, odată cu promovarea echipei în Liga a II-a, a ajuns la Luceafărul Oradea, pentru care a jucat un an și jumătate. În acest timp, a adunat 49 de prezențe și 4 goluri pentru bihoreni la nivelul eșalonului secund. Unul dintre ele a fost înscris chiar în poarta Politehnicii, în meciul câștigat cu 4-1 de Luceafărul Oradea, pe stadionul „Iuliu Bodola”, la 8 aprilie 2017. A părăsit Luceafărul Oradea în pauza de iarnă a sezonului trecut, întorcându-se pentru o jumătate de an în orașul natal, la formația de Liga a III-a CNS Cetate Deva, pentru care a și marcat de 3 ori în retur.

Politehnica Timișoara și-a asigurat şi serviciile a doi tineri talentați, proveniți de la Viitorul Constanța. E vorba despre portarul Rareș Murariu și mijlocașul central Raul Vidrășan, ambii componenți ai echipei U19 a dobrogenilor, care a cucerit atât Liga Elitelor, cât și Supercupa României la această categorie de vârstă în acest sezon.

În fine, la club a sosit şi Tamas Szasz, un fundaș central în vârstă de 20 de ani, lansat în fotbalul mare la Târgu Mureș. Tamas Szasz s-a născut la 19 februarie 1998 la Târgu Mureș, iar la nivel juvenil a activat la FC Junior Târgu Mureș, Speranța Târgu Mureș și ACS Miercurea Nirajului. În 2016, a fost cooptat la ASA Târgu Mureș, pe atunci încă participantă în prima divizie, și a bifat trei partide oficiale la prima echipă, toate în Cupa României. În vara anului trecut, după retrogradarea echipei din orașul natal în Liga a II-a, a ajuns la Olimpia Satu Mare, pentru care a bifat 7 apariții în prima jumătate a sezonului 2017/2018. Sezonul de primăvară l-a petrecut la Gaz Metan Mediaș, evoluând pentru echipa secundă a prim-divizionarei, din Liga a III-a. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani măsoară 1,87 m, iar postul său de bază este cel de fundaș central.

Foto: Emanuel Titus Iliesi

Share
Published by
Iulia Avram
Tags: asu poli

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago